Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποκτά τη δική της τηλεοπτική σειρά

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποκτά τη δική της τηλεοπτική σειρά Facebook Twitter
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποκτά τη δική της τηλεοπτική σειρά (Πηγή φωτό EPA)
0

Τη δική της τηλεοπτική σειρά- ντοκιμαντέρ αποκτά η Γκρέτα Τούνμπεργκ, αφού το BBC Studios ανακοίνωσε τη συνεργασία με την έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα.

Η σειρά θα καταγράφει τη «σταυροφορία» της 17χρονης Σουηδέζας σε όλο τον πλανήτη, για την κλιματική αλλαγή. Σε αυτή θα καταγράφονται συναντήσεις της Τούνμπεργκ με κορυφαίους επιστήμονες, πολιτικούς ηγέτες και επιφανείς επιχειρηματίες. Μαζί τους, θα εξερευνά τις επιστημονικές αποδείξεις για την κλιματική κρίση.

Παράλληλα όμως, η σειρά θα καταγράφει το ταξίδι της Τούνμπεργκ προς την ενηλικίωση, όπως και κάποιες προσωπικές στιγμές, για παράδειγμα όταν γράφει τις παθιασμένες ομιλίες που εκφωνεί. Δεν είναι το πρώτο τηλεοπτικό πρότζεκτ που αφορά τη ζωή της νεαρής Σουηδέζας. Πέρυσι, η πλατφόρμα Hulu ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Τούνμπεργκ, με τίτλο «Greta». Αυτό, καταγράφει την πορεία της από τα πρώτα βήματα στον ακτιβισμό, μέχρι σήμερα, που είναι μια 17χρονη η οποία έχει προταθεί δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανόν το πιο σημαντικό ζήτημα στις ζωές μας και είναι η κατάλληλη στιγμή για αξιόπιστες σειρές που εξερευνούν τα στοιχεία και την επιστήμη πίσω από αυτό το περίπλοκο θέμα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του BBC Studios, Ρομπ Λίντελ.

«Το να μπορούμε να το κάνουμε αυτό με την Γκρέτα είναι ένα εξαιρετικό προνόμιο, όπως το να βλέπεις εκ των έσω το πώς είναι να είσαι παγκόσμιο πρότυπο και ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στον πλανήτη», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Guardian, Variety

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM