Κοροναϊός: Η Βρετανία κήρυξε την επιδημία σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία

Κοροναϊός: Η Βρετανία κήρυξε την επιδημία σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο νέος κοροναϊός αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, μία απόφαση που δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας.

«Ο υπουργός (Υγείας) κήρυξε ότι την εμφάνιση και τη μετάδοση του νέου κοροναϊού αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. «Τα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του ιού», πρόσθεσε το υπουργείο. Εξάλλου το υπουργείο Υγείας όρισε τα νοσοκομεία Arrowe Park και Kents Hill Park ως χώρους «απομόνωσης» και την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα αλλά και την πρωτεύουσά της Ουχάν «μολυσμένες περιοχές».

Η εξάπλωση του νέου κοροναϊού πέραν της Κίνας ενδέχεται να επιταχυνθεί, με τη μετάδοση της ασθένειας από ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη χώρα, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  «Υπάρχουν ανησυχητικά κρούσματα εξάπλωσης του 2019-nCoV από ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδέψει» στην Κίνα, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟY μέσω Twitter. «Ο εντοπισμός ενός μικρού αριθμού κρουσμάτων ενδέχεται να καταδεικνύει πιο εκτεταμένη εξάπλωση σε άλλες χώρες· εν συντομία, ενδέχεται να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», προειδοποίησε ο Αιθίοπας.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Υγείας καταμέτρησε 97 νέους θανάτους και 3.062 νέα κρούσματα της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9ης Φεβρουαρίου. To γεγονός αυξάνει σε 908 τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων και σε 40.171 των συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Οι 91 από τους νέους θανάτους αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 73 στην Γουχάν. Άλλοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Ανχούι και από ένας στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ, Τζιανγκσί, Χαϊνάν και Γκανσού, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

 

Οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δείγματα επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμας, επέτρεψαν να εντοπιστούν άλλα 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS. Ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων αυξάνει το σύνολο των φορέων του ιού πάνω στο πλοίο που βρίσκεται ανοικτά από τη Γιοκοχάμα, νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, σε 130, κατά την ίδια πηγή.

Το κρουαζιερόπλοιο, με πάνω από 1.700 επιβαίνοντες, πολλοί εξ αυτών αποβιβάστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τέθηκε σε καραντίνα, αρχικά δύο εβδομάδων, την 3η Φεβρουαρίου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ