Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο

Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
0

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση ομηρίας σε εμπορικό κέντρο της Ταϊλάνδης με δράστη έναν ένοπλο στρατιώτη σε κατάσταση αμόκ. 

Ο στρατιώτης ξεκίνησε την επίθεση από ένα στρατόπεδο στην πόλη Nakhon Ratchasima και συνέχισε σε έναν βουδιστικό ναό και ένα εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα και τραυματίζοντας επιπλέον 21, ενώ μετέδιδε live τη σφαγή στο Facebook, σύμφωνα την αστυνομία. 

Ο Jakraphanth Thomma άρχισε πυροβολώντας θανάσιμα έναν ανώτερό αξιωματικό και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους. Στη συνέχεια διέφυγε με όχημα της βάσης τύπου Humvee και οδήγησε μέχρι το εμπορικό κέντρο Terminal 21, στην πόλη του Korat. Λίγο αργότερα ανέβασε σέλφι στην σελίδα του φορώντας κράνος. «Είμαι κουρασμένος τώρα. Δεν μπορώ να κουνήσουν ούτε το δάκτυλό μου». Η σελίδα του απενεργοποιήθηκε από τους υπεύθυνους της πλατφόρμας.

Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι κατάσταση ομηρίας μέσα στο εμπορικό κέντρο και η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εσωτερικό του κτιρίου και ο δράστης κρατά περίπου 16 ομήρους στον τέταρτο όροφο, ενώ οι αρχές έχουν ήδη διασώσει εκατοντάδες πολίτες, φυγαδεύοντάς τους σε ασφαλές μέρος. 

Λίγο μετά τις 8μ.μ, το τμήμα Πάταξης του Εγκλήματος επικήρυξε τον ένοπλο ως τον πλέον καταζητούμενο στην χώρα, ζητώντας από όσους τον γνωρίζουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές και να δώσουν πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες. Ειδικό κλιμάκιο βρίσκεται μέσα στον χώρο και σχεδιάζει με προσοχή τις επόμενες κινήσεις του, ώστε ο δράστης να εξουδετερωθεί χωρίς να υπάρξουν άλλοι όμηροι νεκροί. 

Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
Ταϊλάνδη: Ανεξέλεγκτη κατάσταση ομηρίας - Αυξάνονται οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter

Σύμφωνα με τις αρχές ο άνδρας συνεχίζει να πυροβολεί προκαλώντας ακόμα και φωτιές μέσα στον χώρο.  Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης μέσω Facebook, φέρεται να είπε: «Κουράστηκα. Είναι όλοι νεκροί; Μήπως πρέπει να παραδοθώ;» και αργότερα «Σταματήστε», προκαλώντας σωρεία σχολίων για το στυγερό του έγκλημα από χρήστες του διαδικτύου. 

Αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο. Οι αρχές έστειλαν τη μητέρα του δράστη στο σημείο για να τον πείσει να παραδοθεί. Σε ένα βίντεο, η γυναίκα εμφανίζεται να κλαίει και αναρωτιέται «γιατί το έκανε;» μπαίνοντας σε ένα περιπολικό.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Amarin live εικόνες, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν έξω από το εμπορικό κέντρο. Κάποιοι κρατούσαν στην αγκαλιά τους μικρά παιδιά, άλλοι βοηθώντας ηλικιωμένους. Η αστυνομία απαίτησε από τα κανάλια να σταματήσουν να κάνουν ζωντανή αναμετάδοση ώστε να μην δοθούν στο δράστη πληροφορίες για τις κινήσεις των αρχών έξω από το κτίριο. «Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε. Φαίνεται ότι τρελάθηκε», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

 

Στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου διακρίνεται ένας ένοπλος μασκοφόρος ντυμένος στα μαύρα, να μπαίνει σε κατάστημα ηλεκτρονικών. Νεότερες πληροφορίες θέλουν τον δράστη να εισβάλει αρχικά σε κάποιο σπίτι, δολοφονώντας εν ψυχρώ δύο ανθρώπους. 

Το υπουργείο Άμυνας ζήτησε από όσους μπορούν να δώσουν αίμα για τα θύματα σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης ενώ ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης, ο Απιράτ Κονγκσομπόνγκ διέταξε τους διοικητές να σπεύσουν στην περιοχή και να ξεκινήσουν έρευνες. Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή όπου αλλού βρίσκονται και να μην ρισκάρουν να βγουν στον δρόμο. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα. 

Με πληροφορίες από Bangkok Times, New York Times και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM