Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία

Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία Facebook Twitter
Getty Images
0

Ένα ζευγάρι λεσβιών θα είναι το πρώτο που θα επωφεληθεί από τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων στην Βόρεια Ιρλανδία, που θα ισχύει από την επόμενη εβδομάδα.

Ο γάμος ανακοινώθηκε από το ζευγάρι σε συνέντευξη Τύπου. Η καμπάνια του "Love Equality" ήταν αυτή που συνέβαλε στην αλλαγή του νόμου. «Είμαστε τόσο χαρούμενες με το γάμο μας», δήλωσε η Sharni Edwards, μια από τις δύο γυναίκες κατά τη συνέντευξη Τύπου. Θα παντρευτεί την Robyn Peoples. «Είναι μία μεγάλη μέρα για μας, αλλά μία ακόμα μεγαλύτερη μέρα για τα δικαιώματα της ισότητας στη Βόρεια Ιρλανδία. Η Robyn κι εγώ είμαστε μαζί για έξι χρόνια, όμως η καμπάνια για την ισότητα του γάμου έχει διαρκέσει περισσότερο».

Όταν το ζευγάρι αποφάσισε οριστικά να δεσμευτεί, είχε θεσπιστεί το σύμφωνο συμβίωσης. Τότε, ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών δεν ήταν νόμιμος, αλλά καθώς πλησίαζε η επέτειος των έξι χρόνων, αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Έτσι, θα υπέγραφαν σύμφωνο συμβίωσης. Όμως, όταν πήγαν στον αρμόδιο φορέα για να συμπληρώσουν τα χαρτιά, ανακάλυψαν ότι θα γινόταν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα μπορούσε να παντρευτεί στη Βόρεια Ιρλανδία. «Είναι τόσο σουρεαλιστικό για μένα», δήλωσε η Edwards στον τύπο. «Θέλω να με τσιμπήσω για να δω αν είναι αλήθεια. Απλά νιώθω ταπεινοφροσύνη και ευγνώμων. Η νεότερη γενιά χρειάζεται ανθρώπους που θα σέβονται όταν βλέπουν μία γυναίκα να αγαπά μία άλλη γυναίκα».

Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία Facebook Twitter
Getty Images
Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία Facebook Twitter
Getty Images

«Δεν ήταν σκόπιμο, αλλά είμαστε τόσο ευγνώμονες γι' αυτό», δήλωσε η Peoples. «Αυτό βοηθάει άλλους ανθρώπους να δουν ότι είμαστε ακριβώς σαν κάθε άλλο ζευγάρι. Δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό από τα ζευγάρια δίπλα στο δρόμο». Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και θα παντρευτούν στις 11 Φεβρουαρίου, στην έκτη τους επέτειο. Το ζευγάρι έχει αρραβωνιαστεί από το 2015. Θα παντρευτούν στην παραθαλάσσια πόλη Carrickfergus.

 

 

Με πληροφορίες από avmag.gr

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ