Νεκρός Αμερικανός από τον κοροναϊό - Ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ που πεθαίνει από την επιδημία

Νεκρός Αμερικανός από τον κοροναϊό - Ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ που πεθαίνει από την επιδημία Facebook Twitter
0

Ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο.

Φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Γουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο. «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Η πόλη Γουχάν, όπου εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, και η επαρχία της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, έχουν αποκοπεί από τον κόσμο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας μπει σε καραντίνα.

Ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 34.500 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 722 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM