Βρήκαν το πτώμα 11χρονης στην σοφίτα των γονιών της - Είχε εξαφανιστεί πριν από δυο χρόνια

Βρήκαν το πτώμα 11χρονης στην σοφίτα των γονιών της - Είχε εξαφανιστεί πριν από δυο χρόνια Facebook Twitter
H 11χρονη Charisma Marquez εξαφανίστηκε το 2017.
2

Ένα ζευγάρι στην Αριζόνα κατηγορείται πως κράτησε το πτώμα της 11χρονης κόρης τους, που ήταν υιοθετημένη, στην σοφίτα για περισσότερα από δυο χρόνια.

Στις 28 Ιανουαρίου, πυροσβέστες κλήθηκαν στο σπίτι του 56χρονου Rafael και της 50χρονης Maribel Loera για μια φωτιά. Ενώ βρίσκονταν στο σπίτι, ανακάλυψαν ανθρώπινα οστά, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ. Το πτώμα ήταν κρυμμένο πίσω από τον τοίχο από γυψοσανίδα και βρέθηκε μετά την κατάσβεση της φωτιάς. 

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο πατέρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως το πτώμα ανήκει στην 11χρονη Ana Loera, γνωστή επίσης ως Charisma Marquez. 

Τον Ιούλιο του 2017, η Charisma φέρεται να αρρώστησε βαριά. Το ζευγάρι περίμενε και δεν την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά μετά από μερικές ημέρες, αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια. Πηγαίνοντας όμως στο νοσοκομείο, το κορίτσι πέθανε, υποστήριξε ο Rafael. Φοβούμενοι πως οι αρχές θα τους έπαιρναν και τα υπόλοιπα παιδιά, αποφάσισαν να τυλίξουν την νεκρή κόρη τους σε ένα σεντόνι και να κρύψουν το πτώμα στη σοφίτα. 

Βρήκαν το πτώμα 11χρονης στην σοφίτα των γονιών της - Είχε εξαφανιστεί πριν από δυο χρόνια Facebook Twitter
Οι γονείς Rafael και Maribel Loera.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια εβδομάδα νωρίτερα, οι αρχές είχαν κληθεί στο ίδιο σπίτι για να ελέγχουν ένα άλλο 11χρονο κορίτσι που είχε τηλεφωνήσει στις αρχές, λέγοντας πως είναι μόνη της στο σπίτι. Ήταν ένα από τα υιοθετημένα παιδιά του ζευγαριού και δήλωσε στην αστυνομία πως πεινούσε επειδή είχε μείνει μόνη της στο σπίτι για δυο ολόκληρες ημέρες. 

Μόλις έφτασαν, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν σημάδια κακοποίησης ανηλίκου και την 11χρονη πήρε την ίδια ημέρα το Τμήμα Ασφαλείας Παιδιών. Ήταν το μοναδικό παιδί στο σπίτι επειδή η οικογένειά της έλειπε εκτός πόλης, είπε η ίδια στην αστυνομία. Επίσης φέρεται να τους είπε πως είχε μια μεγαλύτερη αδερφή, η οποία εξαφανίστηκε το 2017. Μια ώρα πριν την φωτιά στις 28 Ιανουαρίου, οι αρχές μετακίνησαν δυο παιδιά ακόμη, ηλικίας 4 και 9 ετών, από το σπίτι.

Τόσο το 11χρονο κορίτσι όσο και το 9χρονο αγόρι έφεραν σημάδια κακοποίησης. Το αρμόδιο τμήμα έγραψε μάλιστα στην αναφορά πως τα τραύματα του αγοριού ήταν «αναρίθμητα». 

Βρήκαν το πτώμα 11χρονης στην σοφίτα των γονιών της - Είχε εξαφανιστεί πριν από δυο χρόνια Facebook Twitter
Τον Ιούλιο του 2017, η Charisma αρρώστησε βαριά και πέθανε ενώ την πήγαιναν στο νοσοκομείο, αλλά οι γονείς το έκρυψαν για να μην τους πάρουν τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο πατέρας φέρεται να δήλωσε πως έβαλε την φωτιά σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει, αλλά ένας γείτονας κάλεσε την πυροσβεστική. Επίσης δήλωσε στις αρχές πως είχε δει πολλές φορές την γυναίκα του να κακοποιεί τα παιδιά τους, τα οποία φέρεται να χτυπούσε με μια σκούπα ή ένα ηλεκτρικό καλώδιο. Με βάση τα δικαστικά έγγραφα, ο ίδιος δεν προσπάθησε να την σταματήσει επειδή φοβόταν μην του κάνει κακό, ενώ αποκάλυψε πως υιοθέτησαν ένα ακόμη παιδί μετά τον θάνατο της 11χρονης.

Το Τμήμα Ασφαλείας Παιδιών είπε πως κανείς δεν γνώριζε ότι η Charisma είχε εξαφανιστεί επειδή μόλις υιοθετείται ένα παιδί, το τμήμα δεν εμπλέκεται πλέον με την οικογένεια. 

Στο μεταξύ μια γυναίκα στην Αριζόνα υποστήριξε πως η 11χρονη ήταν βιολογική της κόρη, την οποία της πήρε η Πρόνοια το 2012, μαζί με άλλα δυο παιδιά της, επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών και δεν μπορούσε να τα φροντίσει. 

«Δεν είμαι τέλεια. Έκανα χρήση ναρκωτικών. Ήταν κακό, αλλά τώρα είμαι επτά χρόνια καθαρή. Μετρούσα αντίστροφα τις μέρες για να την κρατήσω ξανά στην αγκαλιά μου. Ποτέ δεν θα μπορέσω να την αγκαλιάσω ξανά. Το μωρό μου υπέφερε, το κοριτσάκι μου πέθανε σε μια σοφίτα. Ήταν τυλιγμένη με ένα σεντόνι. Τι σόι άνθρωποι κάνουν κάτι τέτοιο; Τα επιτρέπει αυτά το κράτος; Έδωσαν παιδιά, αθώα αγγελούδια σε τέρατα!», είπε η Priscilla Marquez.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπάρχει κάτι πιο θλιβερό από το να υποφέρουν παιδιά.Είναι εξοργιστικό πως οι αρχές επέτρεπαν σ' αυτούς τους "ανθρώπους" να υιοθετούν αβοήθητα παιδιά. Τόσο καλά κρύβονταν; Πόσο δύσκολο ήταν να τους υποψιαστούν;