Ουκρανία- Βουλευτής σε συνταξιούχο: Πούλα τον σκύλο για να πληρώσεις λογαριασμούς

Ουκρανία- Βουλευτής σε συνταξιούχο: Πούλα τον σκύλο για να πληρώσεις λογαριασμούς Facebook Twitter
Η 66χρονη δεν σκοπεύει να πουλήσει τον σκύλο της (Πηγή φωτό BBC)
0

Σάλο προκάλεσε στην Ουκρανία η συμβουλή που έδωσε ένας βουλευτής σε μια συνταξιούχο: να πουλήσει τον σκύλο της, για να πληρώσει τον λογαριασμό φυσικού αερίου.

Η 66χρονη Λιουμπόφ Κολιούτσα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή του 112 Ukrayina και παραπονέθηκε ότι δεν μπορεί να ζήσει με τη σύνταξη των 2.000 γρίβνα (79 δολάρια) που παίρνει, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για τις υψηλές χρεώσεις στο φυσικό αέριο.

Ο Γεβγκένι Μπράγκαρ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος θεώρησε σωστό να της απαντήσει ότι θα μπορούσε να πουλήσει το «σκυλί ράτσας» της, για να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Η 66χρονη έχει ένα τυφλό, σκυλί 14 ετών, τον «Τσάρικ», που δεν σκοπεύει να τον πουλήσει.

«Ο σκύλος δεν βγαίνει έξω»

Η απάντηση του Μπράγκαρ προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες των κατοικίδιων τους. «Χάθηκε σκύλος. Μοιάζει με 100-150 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», έγραψε κάποιος. «Ο σκύλος δεν βγαίνει έξω. Έχει κλειδωθεί στην τουαλέτα και απαιτεί πρώτα να του δείξουμε ότι έχουμε πληρώσει τον λογαριασμό του προηγούμενου μήνα», έγραψε άλλος.

Το θέμα προκάλεσε όμως και πολιτικές αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι έδωσε στην κυβέρνηση εντολή να εξετάσει την υπόθεση. Το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε απρεπή την απάντηση του βουλευτή του. «Αν κάποιος δεν μπορεί να χειριστεί τις ζωντανές εκπομπές, ας περιοριστεί στα νομοσχέδια», ήταν μάλιστα το σχόλιο του κόμματος.

«Είμαι άπειρος»

Ο Μπράγκαρ, ο 25χρονος βουλευτής που προκάλεσε τον σάλο, δήλωσε συγγνώμη και απέδωσε τη δήλωσή του στην απειρία του.

«Είμαι αρχάριος στην πολιτική. Δεν έχω μάθε πώς να απαντώ ευαίσθητες ερωτήσεις. Ζητώ συγγνώμη σε όσους προσέβαλα με τα λόγια μου», ανέφερε σε ανάρτησή του. Όσο για την 66χρονη, είπε μιλώντας στο BBC: «Θα του έλεγα να πουλήσει το μυαλό του. Θα έπρεπε να σκέφτεται πρώτα τι θα πει».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM