Κοροναϊός: «Κοκτέιλ φαρμάκων για γρίπη και HIV φαίνεται ότι βοηθά»

Κοροναϊός: «Κοκτέιλ φαρμάκων για γρίπη και HIV φαίνεται ότι βοηθά» Facebook Twitter
Γιατροί στην Ταϊλάνδη έχουν δει αποτελέσματα με ένα κοκτέιλ φαρμάκων (Πηγή φωτό EPA)
0

Ένας συνδυασμός φαρμάκων για τη γρίπη και τον HIV φαίνεται ότι είχε επιτυχία, στην αντιμετώπιση βαριών περιπτώσεων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με γιατρούς στην Ταϊλάνδη.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν τεράστια βελτίωση 48 ώρες έπειτα από την εφαρμογή της θεραπείας, υποστηρίζουν. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Rajavithi στη Μπανγκόκ λένε ότι η νέα προσέγγιση στη θεραπεία του κοροναϊού έχει βελτιώσει την κατάσταση αρκετών ασθενών που παρακολουθούν, μεταξύ των οποίων μια 70χρονη Κινέζα από τη Γουχάν, οι εξετάσεις της οποίας έβγαιναν θετικές στον κοροναϊό επί δέκα ημέρες.

Η αγωγή περιλαμβάνει ένα μείγμα των αντιρετροϊκών φαρμάκων lopinavir και ritonavir, σε συνδυασμό με τo φάρμακo για τη γρίπη oseltamivir σε μεγάλες δόσεις. «Αυτή δεν είναι η θεραπεία, αλλά η κατάσταση της ασθενούς βελτιώθηκε κατά πολύ. Από εκεί που ήταν θετική για 10 ημέρες υπό την παρακολούθησή μας, μετά τη χορήγηση αυτού του συνδυασμού φαρμάκων το αποτέλεσμα της εξέτασης ήταν αρνητικό εντός 48 ωρών», δήλωσε ο δρ. Kriangska Atipornwanich, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Rajavithi.

«Οι προοπτικές είναι καλές, αλλά πρέπει να κάνουμε περαιτέρω μελέτη για να καθορίσουμε αν αυτή μπορεί να είναι μια καθιερωμένη αγωγή», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters. Άλλος γιατρός του νοσοκομείου ανέφερε ότι μια παρόμοια προσέγγιση σε δύο άλλους ασθενείς είχε αποτέλεσμα ο ένας να εμφανίσει κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση, αλλά η κατάσταση του άλλου βελτιώθηκε.

«Ακολουθούμε τις διεθνείς πρακτικές, αλλά ο γιατρός αύξησε τη δόση του ενός εκ των φαρμάκων», εξήγησε ο Σομσάκ Ακσλίμ, γενικός διευθυντής του τμήματος ιατρικών υπηρεσιών, αναφερόμενος στο oseltamivir. Τόνισε όμως ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι αυτή η αγωγή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ασθενείς. «Αρχικά θα ακολουθήσουμε αυτή την προσέγγιση μόνο στις βαριές περιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Στην Ταϊλάνδη έχουν εντοπιστεί 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Από αυτούς, οι 8 ασθενείς έχουν αναρρώσει και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ οι 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM