ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΗΠΑ: Μαύροι μαθητές δημοτικού θα έπαιζαν τους σκλάβους σε θεατρικό - Η δασκάλα τέθηκε σε αργία

ΗΠΑ: Μαύροι μαθητές δημοτικού θα έπαιζαν τους σκλάβους σε θεατρικό - Η δασκάλα τέθηκε σε αργία Facebook Twitter
1

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ καθώς δύο έγχρωμοι μαθητές δημοτικού κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο των σκλάβων σε ένα θεατρικό έργο στο σχολείο τους. Τα παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών, για τις ανάγκες του ρόλου, θα μαστιγώνονταν από έναν συμμαθητή τους.  

Οι γονείς μίας 11χρονης μιγάδας στο Κονέκτικατ κατήγγειλαν το γεγονός. H Κάρμεν και ο Τζοσουά Πάρκερ καλούν για παραπάνω εκπαίδευση πάνω σε θέματα διαφορετικότητας, για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας. Από την πλευρά της η Κάρμεν Πάρκερ υποστήριξε ότι το θεατρικό δεν ήταν το καταλληλότερο μέσο για να μάθουν τα παιδιά για τη δουλεία, και εξέφρασε την ανησυχία της για το πώς οι μαύροι απεικονίζονται σε αυτό, σύμφωνα με τον New Haven Independent.

Στην επίμαχη σκηνή του θεατρικού έργου δύο παιδιά που υποδύονται τους ανώνυμους σκλάβους επιβιβάζονται με τη βία σε ένα πλοίο, και ένα τρίτο παιδί παίζει τον ρόλο του ιδιοκτήτη τους. Το παιδί αυτό μαστιγώνει τα παιδιά που υποδύονται τους σκλάβους. «Προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του μαστιγώματος, θα μαστίγωναν του σκλάβους», ανέφερε η Κάρμεν Πάρκερ στα τοπικά Μέσα.

Η ίδια, που μετακόμισε από την Τζόρτζια στο Κονέκτικατ για να γίνει καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale όπου πραγματοποιεί έρευνες πάνω στον ρατσισμό στην ιατρική, ανέφερε ότι κανένα σχολείο στην Τζόρτζια δεν θα ανέβαζε μαθητική παράσταση με αυτό το έργο. «Η δασκάλα πίστεψε πως μπορείς να μάθεις στα παιδιά για την αποικιοκρατία με ένα θεατρικό παιχνίδι που είχε χαρακτήρες με τα ονόματα 'Αφρικανός Σκλάβος 1' και 'Αφρικανός Σκλάβος 2'. Δεν μαθαίνεις έτσι στα παιδιά για τα πολιτικά δικαιώματα», ανέφερε η Πάρκερ.

Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, η δασκάλα, που είναι λευκή, είπε στους μαθητές της ότι θα συζητούσαν ένα ευαίσθητο θέμα στην τάξη, και αν κάποιος από αυτούς ένιωθε άβολα θα έπρεπε να πει «άουτς». Στη συνέχεια οι μαθητές προσφέρθηκαν για τους ρόλους τους. Η κόρη τους και ένα μαύρο παιδί θα έπαιζαν τους σκλάβους. 

Η δασκάλα τέθηκε σε αργία ενώ πραγματοποιείται έρευνα. Εκ μέρους του σχολείου έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο θεατρικό έργο δεν αποτελούσε κομμάτι της διδακτέας ύλης. Ωστόσο η Κάρμεν Πάρκερ τάσσεται κατά της τιμωρίας της δασκάλας. «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός συστήματος που ξεκάθαρα δεν δουλεύει, και καταστέλλει τις φωνές των μειονοτήτων και τις φωνές όσων έχουν παιδιά ΑμεΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από newhavenindependent.org/ΒΒC/fox61.com

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια