Ιταλία: Άνοιξε τον δρόμο για την χρήση κάνναβης στα τρόφιμα

Ιταλία: Άνοιξε τον δρόμο για την χρήση κάνναβης στα τρόφιμα Facebook Twitter
0

Τους περιορισμούς ένταξης της θεραπευτικής κάνναβης στα τρόφιμα καθόρισε η κυβέρνηση της Ιταλίας με διάταγμα που δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Ανοιχτές είναι πλέον οι πόρτες για τη χρήση καλλιεργούμενης και θεραπευτικής κάνναβης στα τρόφιμα  στην Ιταλία με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του διατάγματος που καθορίζει τους περιορισμούς ένταξης της THC στα συστατικά των τροφίμων.

Σύμφωνα με τα όρια ένταξης της THC στα συστατικά τροφίμων που ορίζει το διάταγμα, οι Ιταλοί θα γνωρίζουν με σαφήνεια εάν και σε ποια ποσότητα θα περιέχεται η επιτρεπόμενη κάνναβη σε μία σειρά διατροφικά προϊόντα, όπως μπισκότα, αλμυρά ταράλι, ψωμί, αλεύρι, λάδι και μία σειρά άλλων προϊόντων που η κατανάλωσή τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πολλοί χρησιμοποιούν καλλιεργούμενη κάνναβη για παραγωγή τυριού ρικότα, τόφου και μίας βιολογικής μπύρας.

Με το διάταγμα αυτό για τον καθορισμό των ορίων της τετραϋδροκανναβινόλης (THC) στα τρόφιμα, εξηγεί η συνομοσπονδία αγροτικών προϊόντων Coldiretti «παρέχονται απαντήσεις σε εκατοντάδες αγροτοπαραγωγικές εταιρείες που έχουν επενδύσει σε αυτού του είδους τις καλλιέργειες».

Όπως τονίζει η ίδια συνομοσπονδία, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις THC στην Ιταλία έχουν δεκαπλασιασθεί την τελευταία 5ετία, περνώντας από τα 400 εκτάρια το 2013 στα σχεδόν 4.000 το 2018». Η ίδια πηγή εκτιμά πως μέχρι το 2040 τα εκτάρια που θα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης θα ξεπερνούν τα 100.000, καθώς τα προϊόντα που την περιέχουν γνωρίζουν μεγάλη αγοραστική άνοδο.

Το διάταγμα του υπουργείου Υγείας καθορίζει πως το ανώτατο όριο του περιεχομένου THC και των επεξεργασιών της (αλεύρι κλπ) θα είναι 2 mg ανά κιλό, ενώ για το λάδι από σπόρους κάνναβης 5 mg ανά κιλό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM