Νέα Ζηλανδία: Στους είκοσι οι νεκροί από την ηφαιστειακή έκρηξη στο Νησί Γουάιτ

Νέα Ζηλανδία: Στους είκοσι οι νεκροί από την ηφαιστειακή έκρηξη στο Νησί Γουάιτ Facebook Twitter
0

Στους είκοσι ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από την ηφαιστειακή έκρηξη στο Νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας.


Ειδικότερα, ο απολογισμός της ηφαιστειακής έκρηξης στο Νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας την 9η Δεκεμβρίου αυξήθηκε και τυπικά σε είκοσι νεκρούς, καθώς οι δύο άνθρωποι που επισήμως αγνοούνταν κηρύχθηκαν νεκροί από τις αρχές.

Επρόκειτο για τον νεοζηλανδό ταξιδιωτικό οδηγό Χέιντεν Μάρσαλ-Ίνμαν, 40 ετών, και τη Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ από την Αυστραλία, μαθήτρια, 17 ετών, σύμφωνα με τη νεοζηλανδική αστυνομία. «Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αποφάνθηκε ότι η Γουαϊνόνα και ο Χέιντεν πέθαναν στο Νησί Γουάιτ», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

Από τους είκοσι νεκρούς, οι 18 πέθαναν στη Νέα Ζηλανδία και δύο υπέκυψαν σε νοσοκομεία στην Αυστραλία. Οι επιζήσαντες μεταξύ των 47 ανθρώπων — στην πλειονότητά τους τουριστών — που βρίσκονταν πάνω στον κρατήρα ή γύρω από αυτόν όταν έγινε η ηφαιστειακή έκρηξη του περασμένου μήνα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στις δύο χώρες, αρκετοί με εκτεταμένα, σοβαρά εγκαύματα.

Η έρευνα που διενεργείται για τα γεγονότα που οδήγησαν στους θανάτους εξαιτίας της ηφαιστειακής έκρηξης και για την αντίδραση των αρχών θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, έχει δηλώσει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM