Αυστραλία: Βροχές και καταιγίδες σβήνουν τις φωτιές, αλλά υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες

Αυστραλία: Βροχές και καταιγίδες σβήνουν τις φωτιές, αλλά υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες Facebook Twitter
0

Έντονες βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τμήματα της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, σβήνοντας μερικές από τις πυρκαγιές, αλλά φέρνοντας μια νέα απειλή πλημμύρας σε ορισμένες περιοχές.

Βροχές σημειώθηκαν στις πολιτείες της Βικτώριας, της Νότιας Νέας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ, οι οποίες έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις πυρκαγιές. Όμως τμήματα βασικών οδικών αρτηριών έκλεισαν στο Κουίνσλαντ και αναφέρθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε τμήματα της  Νότιας Νέας Ουαλίας ως αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών. Μιλώντας για τα φαινόμενα, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η βροχή συμβάλλει στην αντιμετώπιση ορισμένων πύρινων μετώπων.

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 άτομα, καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και κάνοντας στάχτη εκατομμύρια στρέμματα γης.


Οι αρχές ανέφεραν σοβαρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και προειδοποίησαν για ενδεχόμενες πλημμύρες στη ΝΝΟ. Οι πυροσβέστες στην πολιτεία δήλωσαν ότι εκμεταλλεύονταν τις συνθήκες της βροχής και των ψυχρότερων θερμοκρασιών, για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις υπόλοιπες πυρκαγιές. Περίπου 75 εστίες εξακολουθούσαν να καίνε το Σάββατο.

Στην πολιτεία του Κουίνσλαντ σημειώθηκαν οι ισχυρότερες εδώ και μήνες βροχοπτώσεις στην Αυστραλία και περιοχές πλημμύρισαν, αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί ενώ και μέσα στο Σαββατοκύριακο υπάρχει προειδοποίηση για καταιγίδες. Οι προβλέψεις για τη Βικτώρια ανέφεραν ότι καταιγίδες αναμένονται σε ολόκληρο τον κεντρικό και ανατολικό τομέα το Σάββατο. «Οι καταιγίδες θα μπορούσαν να είναι σοβαρές», ανέφερε το Γραφείο Μετεωρολογίας που μιλά επίσης για χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ