Τσαβούσογλου: Ο East Med περνάει από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, χρειάζεται την έγκρισή μας

Τσαβούσογλου: Ο East Med περνάει από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, χρειάζεται την έγκρισή μας Facebook Twitter
Τι δήλωσε ο Τσαβούσογλου για τον αγωγό East Med - ΕΡΑ
2

Για τον αγωγό East Med που, όπως είπε θα περνά από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας παράλληλα και λόγο για ανάγκη «δίκαιης μοιρασιάς» του φυσικού πλούτου προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον Ελεύθερο Τύπο, σε ομιλία του στο συνέδριο του κέντρου διεθνών ερευνών SETA και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο ο Τσαβούσογλου σημείωσε:

«Υπάρχει αυτό το σχέδιο για τον East Med για να φτάσει ο φυσικός πλούτος στις διεθνείς αγορές. Αύριο αυτός ο αγωγός θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Το Ισραήλ και οι άλλες χώρες θα πρέπει να μιλήσουν με την Τουρκία. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα άλλαξε τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο: «Στείλαμε τα γεωτρυπανά μας, στην ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο. Στην δική μας υφαλοκρηπίδα και στα πεδία όπου έχει αδειοδοτήσει '' η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου''. Eτσι άλλαξαν οι ισορροπίες όταν ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις, και με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Έλατε να φροντίσουμε την δίκαιη μοιρασιά, να κερδίσουν όλοι και να μην υπάρξει ένταση αδίκως».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο οριοθέτησης θαλάσσιων περιοχών ευθύνης με τη Λιβύη και ο Τσαβούσογλου είπε πως: «μέχρι να υπογράψουμε εμείς αυτά τα μνημόνια με τη Λιβύη είχαν γίνει πολλές προσπάθειες με διμερή, τριμερή και τετραμερή σχήματα για τον αποκλεισμό της Τουρκίας. Ενώ τους είχαμε υπενθυμίσει πως δεν η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από οποιαδήποτε συμφωνία αφού έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM