Ισπανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Ισπανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας αγνοείται από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε εργοστάσιο χημικών στην Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Οι εφημερίδες La Vanguardia και El Pais έγραψαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν κατάρρευσε ένα κτίριο λόγω του ωστικού κύματος που προκλήθηκε από την έκρηξη. Σύμφωνα με το κανάλι TVE, άλλος ένας αγνοείται.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ είναι σε επαφή με τις καταλανικές αρχές και η Μαδρίτη είναι έτοιμη «να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη, λόγω αυτού του σοβαρού συμβάντος που προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς και σημαντικές υλικές ζημιές», ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Industrias Quimixas del Oxido de Etileno έχει τεθεί υπό έλεγχο. Δύο άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ένας ακόμη φέρει λιγότερο σοβαρά τραύματα και τρεις έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα, 11 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στην περιοχή. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται καθαρά η φωτιά με μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συμβούλευσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για προληπτικούς λόγους. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος στην Ταραγόνα.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από την Ταραγόνα για το Πορτ Αβεντούρα, ενώ έκλεισαν και ορισμένοι δρόμοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Reuters / Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM