Ισπανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Ισπανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας αγνοείται από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε εργοστάσιο χημικών στην Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Οι εφημερίδες La Vanguardia και El Pais έγραψαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν κατάρρευσε ένα κτίριο λόγω του ωστικού κύματος που προκλήθηκε από την έκρηξη. Σύμφωνα με το κανάλι TVE, άλλος ένας αγνοείται.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ είναι σε επαφή με τις καταλανικές αρχές και η Μαδρίτη είναι έτοιμη «να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη, λόγω αυτού του σοβαρού συμβάντος που προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς και σημαντικές υλικές ζημιές», ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Industrias Quimixas del Oxido de Etileno έχει τεθεί υπό έλεγχο. Δύο άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ένας ακόμη φέρει λιγότερο σοβαρά τραύματα και τρεις έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα, 11 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στην περιοχή. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται καθαρά η φωτιά με μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συμβούλευσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για προληπτικούς λόγους. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος στην Ταραγόνα.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από την Ταραγόνα για το Πορτ Αβεντούρα, ενώ έκλεισαν και ορισμένοι δρόμοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Reuters / Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM