Ροχανί: Το Ιράν δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ

Ροχανί: Το Ιράν δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

To Ιράν απέδειξε ότι δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

«Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν υποχωρούμε ενώπιον της Αμερικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος μετά τα νυχτερινά πλήγματα με ιρανικούς πυραύλους εναντίον ιρακινής βάσης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και την οποία χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον στο Ιράκ.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα στη δολοφονία την Παρασκευή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής των εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης (του επίλεκτου στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας), ο οποίος ήταν ο στόχος επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Βαγδάτη.

Αν η Αμερική «θέλει να διαπράξει άλλο ένα έγκλημα, πρέπει να γνωρίζει ότι θα λάβει μια ακόμη πιο σκληρή απάντηση», είπε ο Ροχανί στο υπουργικό συμβούλιο, «όμως αν είναι συνετοί, δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο σε αυτό το στάδιο».

«Αν προβούν σε μια ακόμη ενέργεια, ο λαός μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες» να αντιδράσουν, είπε ακόμη ο Ροχανί στο διάγγελμα αυτό που αναμεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Όμως «όλα αυτά δεν είναι αρκετά», πρόσθεσε: «Η δική μου άποψη είναι πως η κύρια απάντηση στην Αμερική πρέπει να δοθεί από τις χώρες της περιοχής».

«Έκοψαν το χέρι του αγαπητού μας Σουλεϊμανί [...] Θα πρέπει να υπάρξει εκδίκηση γι΄αυτόν τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια της Αμερικής στην περιοχή αυτή», είπε ακόμη ο Ιρανός πρόεδρος επαναλαμβάνοντας την επίσημη ιρανική γραμμή σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του Σουλεϊμανί πρέπει να είναι το προοίμιο της εκδίωξης των αμερικανικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή.

«Αν τραβηχτεί το χαλί κάτω από τα πόδια της Αμερικής σε αυτή την περιοχή και το κακό χέρι της κοπεί οριστικά τότε θα έχουμε εδώ την αληθινή και τελική απάντηση των χωρών της περιοχής προς την Αμερική».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικη ιστορια - Πανε καμια δεκαπενταρια χρονια, μια μερα τυχαια καθως περπατουσα τον σκυλο μου πεφτω σε μια συγκεντρωση ιρανων-αμερικανων στην πλατεια ομονοιας του Σαν Φρανσισκο. Αφου ρωταω τι συνεβαινε ( ειχε περασει καποιο μετρο εναντιον του Ιραν ο Μπους 2 'η κατι τετοιο ), απο περιεργεια ρωταω τους καθολα συμπαθεις ιρανους συντοπιτες μου για το εαν εχουν καποιο λομπι, οπως εχουν οι αντιπαλοι τους οι εβραιοι-αμερικανοι με το Ε'Ι'ΠΑΚ. ( Την ιδια ερωτηση κανω παντα και στα αραβικα ξαδελφια μας, αν και ξερω την απαντηση - μια φορα για απαντηση ελαβα προσκληση για βραδια "χορου της κοιλιας" )....Ολοι μου λεγανε "οχι δεν εχουμε, ο καθενας για την παρτη του". Σε καποια στιγμη ενα νεαρο παιδι παρεμβαινει και φωναζει "εχουμε" ! Μου αναφερει οτι ειναι ενας πανεπιστημιακος απο το Πανεπιστημιο του Στανφορντ, που τον λενε Μιλανι - αλλα ειναι μονος του ( αργοτερα εμαθα και το πρωτο του ονομα που ειναι Αμπας ). "Α, ωραια !" προσθετω...Χρησιμοποιω αυτο το ονομα μπας και μαθω περισσοτερα για τον ιδιο. Λιγο αργοτερα, πιανω κουβεντα με εναν αλλο νεαρο κι οταν του λεω ειμαι ελληνας και αν ξερει τιποτα για τον πανεπιστημιακο Μιλανι, μου απαντα : " ειμαστε σαν και ΣΑΣ ! Εγω ΠΑΩ στο Στανφορντ ! Οι δικοι μας ειναι σαν τους δικους σας τους πανεπιστημιακους ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ". Ομολογω δε σοκαριστικα απο την απαντηση του γιατι στους Ολυμπιακους μας ειχα την δυστυχια να γνωρισω απο πρωτο χερι την παθητικοτητα εκατονταδων πανεπιστημιακων, αλλα οταν τον ρωτησα ξανα γιατι η κοινοτητα δε χρηματοδοτει τη δημιουργια ενος λομπι, μου απαντησε οτι "...στους ιρανους δε τους αρεσει να δινουνε λεφτα για τετοια". "Ναι αλλα υποφερετε..." του λεω. "Υπαρχουν πολλοι εκατομμυριουχοι ιρανοι. Ειμαστε μορφωμενοι. Αλλα κανεις δε θελει να δωσει λεφτα, ετσι ειμαστε κι αυτο δε προκειται να αλλαξει συντομα, γιατι πολλοι απο δαυτους ειναι ατομα που φυγαν το 79 και σιχαινονται τους ημαμηδες.” Δε θα ξεχασω τον επιλογο του : Με κυτταξε βαθια στα ματια και χαμογελοντας, εβαλε το ενα χερι στον ωμο μου και μου ειπε ημι-ειρωνικα και λιγακι θυμωμενα : “ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ”!!!Φευγοντας απο την Γιουνιον Σκουερ να παω σπιτι, επιασα τον εαυτο μου να κοιταει κατω. Ημουν γεματος θλιψη. Ενοιωθα απογοητευμενος γιατι δε μπορουσα να σκεφτω ποιοι ειναι οι δικοι μας “ημαμηδες”.