Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε «γρήγορα και ίσως δυσανάλογα» αν το Ιράν πλήξει στόχους μας

Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε «γρήγορα και ίσως δυσανάλογα» αν το Ιράν πλήξει στόχους μας Facebook Twitter
Νέες προειδοποιήσεις του Τραμπ στο Ιράν - EPA
0

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν μετά την δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποδώσουν γρήγορα και «ίσως κατά δυσανάλογο τρόπο» αν το Ιράν πλήξει οποιονδήποτε Αμερικανό ή αμερικανικό στόχο, προειδοποίησε απόψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτές οι αναρτήσεις στα μέσα θα χρησιμεύσουν ως γνωστοποίηση στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στην περίπτωση που το Ιράν πλήξει οποιονδήποτε Αμερικανό ή στόχο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποδώσουν γρήγορα και πήρως και ίσως κατά δυσανάλογο τρόπο. Αυτή η γνωστοποίηση δεν απαιτείται, αλλά μολαταύτα δίνεται», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, σε μια ανάρτηση που φαίνεται να απευθύνεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις απειλές πως θα πλήξει «52 θέσεις» του Ιράν, ανάμεσά τους ιστορικοί τόποι, τονίζοντας ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου».

«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο" με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ "συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (...) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο ιρανικός στρατός αντέδρασε στην τελευταία πρόκληση του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας αμφιβολίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM