Χάθηκαν 200.000 ποδήλατα ανακοίνωσε η start-up Mobike

Χάθηκαν 200.000 ποδήλατα ανακοίνωσε η start-up Mobike Facebook Twitter
0

Η κινεζική start-up Mobike ανακοίνωσε ότι πάνω από 200.000 ποδήλατα του στόλου της χάθηκαν ή καταστράφηκαν μέσα στο 2019.

Η εταιρεία δήλωσε ότι 205.600 ποδήλατα χάθηκαν λόγω κλοπής και βανδαλισμών, μια μόλις χρονιά αφότου αποχώρησε από το Μάντσεστερ μετά από σειρά περιστατικών. Τα ποδήλατα, που μισθώνονται μέσω μιας εφαρμογής, έχουν αυξηθεί σε πόλεις παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Εταιρείες όπως ο Uber, η Lime και η Ofo έχουν βάλει τα ποδήλατα στους δρόμους της πόλης, μια κίνηση που αντέγραψαν και μερικά τοπικά συμβούλια.

Η Mobike, ανακοινώνοντας τις απώλειες της χρονιάς, παράλληλα ευχαρίστησε τους 189.000 χρήστες που ανέφεραν κλεμμένα και κατεστραμμένα ποδήλατα. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο σε ποιες πόλεις σημειώθηκαν τα περιστατικά.

Η εταιρία με έδρα το Πεκίνο, η οποία έχει πορτοκαλί και ασημένια ποδήλατα, πλέον διαθέτει ένα σύστημα που ανταμείβει και τιμωρεί τους χρήστες για καλή και κακή συμπεριφορά. Χρεώσεις επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες ενώ ορισμένοι παραβάτες αποκλείονται  από την υπηρεσία ή αναφέρονται στην αστυνομία. Η αστυνομία στο Πεκίνο συνέλαβε 2.600 άτομα για κλοπή ποδηλάτων και βανδαλισμό, σύμφωνα με το blog της Mobike.

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ κλήθηκε για περισσότερα από 400 συμβάντα που αφορούσαν Mobike ποδήλατα μεταξύ Ιουλίου 2017 και Αυγούστου 2018. Η Mobike αποχώρησε επίσης από το Νιουκάστλ και το Γκέιτσχεντ, μετά από πολλά περιστατικά με βανδαλισμένα ποδήλατα.

Η ανταγωνιστική εταιρεία Gobee αποσύρθηκε από την Ευρώπη συνολικά στις αρχές του 2018, αναφέροντας μαζική καταστροφή του στόλου ποδηλάτων του. Οι επενδυτές έχουν υποστηρίξει τις επιχειρήσεις ενοικίασης ποδηλάτων με εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά το επιχειρησιακό τους μοντέλο έχει επανειλημμένα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ