«Κατάπληκτος» δηλώνει ο δικηγόρος του Κάρλος Γκοσν για την απόδρασή του

«Κατάπληκτος» δηλώνει ο δικηγόρος του Κάρλος Γκοσν για την απόδρασή του Facebook Twitter
EPA
0

«Κατάπληκτος» δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην επικεφαλής της Nissan, Κάρλος Γκοσν για την απόδρασή του από την Ιαπωνία.

Ο Ιάπωνας δικηγόρος του έκπτωτου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Nissan Κάρλος Γκοσν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η υπεράσπισή του έχει στα χέρια της και τα τρία διαβατήριά του, άρα δεν θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά για να διαφύγει από την Ιαπωνία, τόνισε πως οι πράξεις του εντολέα του είναι «ασυγχώρητες», ενώ πρόσθεσε πως ενημερώθηκε για την απόδραση του «από την τηλεόραση».

Ο Τζουνιτσίρο Χιρονάκα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε — αναμεταδόθηκε απευθείας από το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK — τόνισε ότι για τον ίδιο, η είδηση της φυγής του Γκοσν από την Ιαπωνία του προκάλεσε «απόλυτη κατάπληξη», τον άφησε «άναυδο».

Διαβεβαίωσε ότι και τα τρία διαβατήρια του Γκοσν, το γαλλικό, το βραζιλιάνικο και το λιβανέζικο, τα έχει στα χέρια του η υπεράσπισή του, όπως όριζαν οι όροι της προσωρινής αποφυλάκισής του ενόψει της δίκης του για οικονομικά αδικήματα το 2020.

Ο Γκοσν επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που διένειμε στα Μέσα ενημέρωσης νωρίτερα σήμερα πως απέδρασε και βρίσκεται πλέον στον Λίβανο, υποστηρίζοντας πως δεν ανεχόταν πλέον να «κρατείται όμηρος» από το «μεροληπτικό» σύστημα δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.

Η εξέλιξη εγείρει πολλά ερωτήματα, για παράδειγμα πώς ακριβώς ο Γκοσν — ως πρότινος ένας από τους διασημότερους ιθύνοντες επιχειρήσεων στον πλανήτη — μπόρεσε να ξεφύγει από τις ιαπωνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο το 2018, o Κάρλος Γκοσν συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας λίγη ώρα μετά την άφιξη του ιδιωτικού αεροσκάφους του στο Τόκιο, τη 19η Νοεμβρίου. Ο πρώην επικεφαλής της Nissan κατηγορείται για την απόκρυψη μέρους των εισοδημάτων του, προσωπικό πλουτισμό μέσω εικονικών πληρωμών σε αντιπροσωπείες στη Μέση Ανατολή και κατάχρηση εταιρικών πόρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ