Κύπρος: Ένοχη για δημόσια βλάβη η Βρετανίδα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

Κύπρος: Ένοχη για δημόσια βλάβη η Βρετανίδα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό Facebook Twitter
3

Ένοχη έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου την 19χρονη Βρετανίδα, για δημόσια βλάβη, ύστερα από ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.


Η 19χρονη είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν. Στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η Βρετανίδα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.


Η ίδια, ισχυρίστηκε ότι την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και γι'αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.


Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.


Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος, η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης.


Από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής κλήθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας, ένας αρχιαστυφύλακας που εργάζεται στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του αρχηγείου Αστυνομίας, ένας Λοχίας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, ένας αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης, και μία Κοινωνική Λειτουργός που εργάζεται στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου.


Στις 12 Δεκεμβρίου έγιναν οι τελικές αγορεύσεις της συνηγόρου υπεράσπισης της 19χρονης Βρετανίδας και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να ορίζει τη σημερινή ημέρα για ανακοίνωση της απόφασης του.

Με πληροφορίες από Sigmalive/ cyprustimes

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Η ελλιπής έρευνα συμβάλλει στο να κατηγορείται το θύμα τελικά! Η κοπέλα, ενώ ανακρινόταν, την είχαν αφήσει χωρίς νερό και κλεισμένη σε ένα χώρο για πολλές ώρες με ανθρώπους που δεν μιλούσαν καλά αγγλικά και της ανάγκασαν να »ομολογήσει». Μάλιστα στο statement ομολογίας, τα αγγλικά ήταν λάθος γραμματικά, πράγμα που δείχνει ότι δεν το έγραψε η ίδια. Και ακούστε αυτό που σας συναπτω απο το BBC.https://www.bbc.co.uk/programmes/p07r6j41
Ακόμα και αν όντως δεν βιάστηκε η κοπέλα, αν ισχύει ότι "την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά" , τότε δεν πρέπει να τιμωρηθούν τα άτομα αυτά αλλά και όσοι τούς κάλεσαν στο δωμάτιο;
Έχετε καταλάβει πως κατήγγειλε βιασμό;Έχετε συνειδητοποιήσει τι στίγμα κουβαλά εφ’ όρου ζωής ένας βιαστής;Ακόμη συζητάτε ποινές για όλα τα υπόλοιπα άτομα; Γιατί δεν μας λέτε τι θεωρείτε δίκαια ποινή για κάποια που ψευδώς καταγγέλλει 12 άτομα για βιαστές της;Πόσα περιστατικά αποδεδειγμένα ψεύτικων καταγγελιών για βιασμό με σκοπό τον εκβιασμό, την εκδίκηση, το κέρδος, ακόμη και τη δημοσιότητα χρειάζεστε για να αντιληφθείτε πως υπάρχουν και άντρες θύματα γυναικών;