Ο συγγραφέας Άρι Μπεν, πρώην σύζυγος της πριγκίπισσας Μάρθας Λουίζας της Νορβηγίας, αυτοκτόνησε την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον ατζέντη του.

 

«Έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα», δήλωσε ο Γκάιρ Χάκονσουν για τον 47χρονο λογοτέχνη και πελάτη του, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ο Άρι Μπεν δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο "Trist som faen" («Νέα θλιβερά σαν την κόλαση») το 1999 και ακολούθησαν μυθιστορήματα και θεατρικά έργα. Το 2002 έγινε παγκοσμίως γνωστός, όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μάρθα Λουίζα. Οι δύο σύζυγοι συνυπέγραψαν ένα βιβλίο για τη σχέση τους υπό τον τίτλο Fra hjerte til hjerte («Από καρδιά σε καρδιά»). 

 

Ο Μπεν είχε γνωρίσει την μελλοντική σύζυγό του μέσω της μητέρας του, που ήταν φυσιοθεραπεύτρια της πριγκίπισσας και το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες, την Μοντ, την Λία και την Έμα. Χώρισαν το 2016. Ο βασιλιάς Χάραλντ ο 5ος και η βασίλισσα Σόνια εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με ανακοίνωσή τους: «Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της οικογένειάς μας για πολλά χρόνια, κρατάς της "ζεστές" και καλές αναμνήσεις μας από εκείνον. Είμαστε ευγνώμονες που τον γνωρίσαμε. Θρηνούμε που εγγόνια μας έχασαν τον αγαπημένο τους πατέρα».

 

EPA
EPA

 

Όλη η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας (EPA)
Όλη η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας (EPA)

 

Ο Μπεν, είχε απασχολήσει τα media όταν διέρρευσε παλιότερο βίντεό του από το Λας Βέγκας, όπου εμφανιζόταν να κάνει ναρκωτικά με ιερόδουλες. Με την πριγκίπισσα ήταν σε διάσταση για τουλάχιστον έναν χρόνο πριν εκδοθεί το διαζύγιό τους. Όταν τελικά χώρισαν, η Μάρθα Λουίζα είχε δηλώσει: «Αισθανόμαστε υπόλογοι, επειδή δεν μπορούμε πια να εξασφαλίσουμε το "ασφαλές λιμάνι" που αξίζουν τα παιδιά μας». 

 

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Μπεν κατηγόρησε τον Κέβιν Σπέισι ότι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, αγγίζοντάς τον απρεπώς ύστερα από ένα κοντσέρτο στο πλαίσιο των βραβείων Νόμπελ. Όπως είχε τότε υποστηρίξει, ο διάσημος ηθοποιός τον είχε αγγίξει κάτω από το τραπέζι. Ο Σπέισι δεν απάντησε ποτέ στην δημόσια καταγγελία.

 

 Στο τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2018 υπό τον τίτλο Inferno («Κόλαση»), ο Άρι Μπεν αναφέρεται στη μάχη του με τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

  

Από τον γάμο του με την πριγκίπισσα Μάρθα - Λουίζα (EPA)
Από τον γάμο του με την πριγκίπισσα Μάρθα - Λουίζα (EPA)

 

(EPA)
(EPA)

 

Με πληροφορίες από BBC