Ισπανία: Διάσωση 200 μεταναστών σε Μεσόγειο και Ατλαντικό τα Χριστούγεννα

Ισπανία: Διάσωση 200 μεταναστών σε Μεσόγειο και Ατλαντικό τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
EPA
0

Η ακτοφυλακή της Ισπανίας διέσωσε ανήμερα τα Χριστούγεννα περίπου 200 μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκες.

Το 2019, τουλάχιστον 1.246 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ. Σήμερα το πρωί, εντοπίστηκαν τρεις λέμβοι που μετέφεραν οκτώ, εννέα και δέκα ανθρώπους, στη θαλάσσια περιοχή των επαρχιών Μούρθια και Καρθαγένης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ισπανικής υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι 11 άνθρωποι διασώθηκαν στα στενά του Γιβραλτάρ και μεταφέρθηκαν στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στο βόρειο Μαρόκο.

Εξάλλου, 61 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στα νησιά Ζαφαρίν, στα ανοιχτά των μαροκινών αρχών ενώ άλλοι τόσοι έφτασαν στο νησί Αλμποράν. Οι πρώτοι μεταφέρθηκαν στη Μελίλα και οι δεύτεροι στο λιμάνι Μοτρίλ της Ισπανίας. Η ακτοφυλακή διέσωσε επίσης άλλους 22 ανθρώπους που επιχειρούσαν να φτάσουν στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ