Η Βoeing απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον CEO, Dennis Muilenburg εν μέσω παρατεταμένης κρίσης αξιοπιστίας και πωλήσεων των 737 MAX jetliner, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

 

Οι εξελίξεις στις υψηλότερες βαθμίδες ιεραρχίας στη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αεροπλοΐας και αεροναυπηγικής της Αμερικής έρχονται ως αποτέλεσμα της πολύμηνης μάχης να εξασφαλιστούν εγκρίσεις από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ ώστε ο καθηλωμένος τύπος αεροσκάφους να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επιβατών και, ασφαλώς, των αγοραστών.

 

Τον Muilenburg θα διαδεχτεί ο David Calhoun που θα αναλάβει καθήκοντα CEO και προέδρου από τις 13 Iανουαρίου, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Boeing, προσθέτοντας πως η αλλαγή αυτή στην ηγεσία κρίνεται απαραίτητη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας στην εταιρεία.

 

Προσφάτως, η Boeing είχε αποφασίσει την προσωρινή αναστολή της παραγωγής των αεροσκαφών 737 MAX - ο στόλος των οποίων παραμένει καθηλωμένος και οι πωλήσεις παγωμένες, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα, σε Ινδονησία και Αιθιοπία, σε διάστημα πέντε μηνών.

 

Η κρίση των 737 ΜΑΧ ήταν η μεγαλύτερη στην 34χρονη θητεία του Muilenburg στην Boeing, όπου ξεκίνησε ως δόκιμος το 1985 και ανελίχθηκε έως το κορυφαίο αξίωμα της ιεραρχίας.

 

Τα σενάρια περί αποπομπής του κυκλοφορούσαν στο χώρο της βιομηχανίας εδώ και μήνες, ωστόσο κορυφώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο όταν το διοικητικό συμβούλιο τον απομάκρυνε από τη θέση του προέδρου.

 

Με πληροφορίες από Reuters