Ο γάτος Πάλμερστον επέστρεψε στο Φόρειν Όφις μετά την αναρρωτική του

Ο γάτος Πάλμερστον επέστρεψε στο Φόρειν Όφις μετά την αναρρωτική του Facebook Twitter
Toν τσάκισαν οι ευθύνες...
0

Ο Πάλμερστον, ο γάτος του Βρετανικού Φόρειν Όφις, επέστρεψε από την αναρρωτική του άδεια με νέους κανόνες για το καλό του. 

Μπορεί το αφεντικό του να είναι επιφορτισμένο με απαιτητικές διεργασίες για την εξωτερική πολιτική της Βρετανίας, αλλά φαίνεται πως ο Πάλμερστον, ο γάτος του Φόρειν Όφις, έχει πάρει τα καθήκοντά του περισσότερο σοβαρά απ' όσο πρέπει με αποτέλεσμα να του έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε μέρη του κτιρίου λόγω στρες.

Ο ασπρόμαυρος γάτος αποτέλεσε δημοφιλή φιγούρα στο Whitehall από την πρώτη ημέρα της άφιξής του πριν από τρία χρόνια. Ανέλαβε καθήκοντα ως αρχηγός Δίωξης ποντικών στο υπουργείο αντικαθιστώντας τον συνάδελφό του Λάρι.

Αλλά σε ένα τεράστιο κτήριο που χαρακτηρίστηκε κάποτε από έναν από τους αρχιτέκτονες του, τον Sir George Gilbert Scott, ως «ένα είδος εθνικού παλατιού ή αίθουσα του έθνους», το χαρτοφυλάκιο του Πάλμερστον είναι εξαιρετικά απαιτητικό.

Ο γάτος ξεκίνησε να εμφανίζει σημάδια στρες που εκφράστηκε με υπερβολική περιποίηση των μπροστινών του ποδιών. Έτσι, δικαιωματικά έλαβε καλοκαιρινή αναρρωτική άδεια και η επιστροφή του στην εργασία τον έφερε αντιμέτωπο με νέους κανόνες καθώς περιορίστηκε η πρόσβασή του σε μέρη του κτιρίου για να παραμένει χαρούμενος και υγιής.

Οι νέοι αυτοί κανόνες, γνωστοί ως «πρωτόκολλα Πάλμερστον» τέθηκαν σε ισχύ αφότου διαπιστώθηκε ότι ο προηγούμενος τρόπος ζωής του, που περιλάμβανε και πολλές λιχουδιές, δεν του έκανε καλό. Μέσα στα μέτρα αυτά, δημιουργήθηκε και μία ειδική ζώνη η οποία δεν του επιτρέπει να απομακρύνεται πολύ, και έχει σήμανση για περιοχές ελεύθερες από άλλες γάτες.

Την καλοκαιρινή αναρρωτική του άδεια ο Πάλμερστον την πέρασε σε σπίτι υπαλλήλου του υπουργείου κατόπιν συμβουλής κτηνιάτρου η οποία θεωρήθηκε καταλυτική για την αποκατάσταση της γούνας στα πόδια και το δέρμα του.

Οι αξιωματούχοι είναι αποφασισμένοι να τον διατηρήσουν σε καλή κατάσταση μετά την επιστροφή του στα καθήκοντά του.

Το προσωπικό έχει λάβει οδηγίες να μην του δίνει λιχουδιές, να μην τον ξυπνάει όταν κοιμάται και να μην τον παίρνουν αγκαλιά αν δεν κάνει εκείνος το πρώτο βήμα. Ακόμα έχουν ενημερωθεί ότι πάση θυσία πρέπει να παραμένει στην ειδική ζώνη που έχει δημιουργηθεί γι αυτόν καθώς η υπερβολική απόσταση είναι κακή γι 'αυτόν.

Το υπουργείο υιοθέτησε τον γάτο από το φιλοζωικό κέντρο Battersea Dogs and Cats Home και έγινε γρήγορα διάσημος, αποκτώντας σχεδόν 100.000 οπαδούς στο λογαριασμό του στο Twitter.

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM