Διαψεύδει η Λευκωσία τα ισραηλινά δημοσιεύματα περί «επεισοδίου» στην κυπριακή ΑΟΖ

Διαψεύδει η Λευκωσία τα ισραηλινά δημοσιεύματα περί «επεισοδίου» στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
Δεν έχει σημειωθεί οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού και τουρκικού πολεμικού, λέει η Λευκωσία - EP
0

Διαψεύδει η κυπριακή κυβέρνηση τα δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ περί επεισοδίου στην κυπριακή ΑΟΖ μεταξύ τουρκικού πολεμικού πλοίου και ισραηλινού ερευνητικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν έχει λάβει χώρα οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, το οποίο αναδημοσίευσε και η LIFO, πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εκδίωξε το ισραηλινό ερευνητικό σκάφος «Bat Galim», το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν εντός κυπριακής ΑΟΖ. 

 Πάντα σύμφωνα με τη Jerusalem Post, αλλά και άλλα ισραηλινά μέσα, επάνω στο ωκεανογραφικό πλοίο επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν, καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, στο πλαίσιο υποθαλάσσιων ερευνών για τον αγωγό EastMed. Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε σήμα, αιτούμενο την άμεση απομάκρυνση του ερευνητικού με το επιχείρημα πως βρισκόταν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, το συμβάν είχε επιβεβαιώσει το Υπουργείο Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM