Κύπρος για τουρκικά drones στα Κατεχόμενα: «Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας»

Κύπρος για τουρκικά drones στα Κατεχόμενα: «Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας» Facebook Twitter
0

Πρέπει επιτέλους η Τουρκία να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο αλλά και στους ηγέτες της ενωμένης Ευρώπης, της οποίας επιζητεί να γίνει μέλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση στα κατεχόμενα πως η "κυβέρνηση" του ψευδοκράτους ενέκρινε τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου ως βάσης για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αυτή "είναι προφανώς ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας".

"Είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στη δυνατότητα για να απαμβλύνουμε την ήδη τεταμένη κατάσταση και είναι και μια απόδειξη ότι η Τουρκία όχι μόνο παρεμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές μας αλλά στην ουσία καθορίζει η ίδια τι γίνεται στα κατεχόμενα", πρόσθεσε.

"Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια που επιβαρύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση", είπε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει διεθνώς τη νέα αυτή τουρκική ενέργεια, ο κ, Κούσιος είπε πως «αυτό θα το μελετήσουμε γιατί είναι μια νέα εξέλιξη. Θα συζητηθεί το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών και θα ληφθούν αποφάσεις», ανέφερε.

"Είναι η Τουρκία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι η Τουρκία που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών και είναι η Τουρκία που ακόμα και πριν λίγες ημέρες ήταν η μόνη χώρα που καταψήφισε το ψήφισμα για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας" στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο κ. Κούσιος. Υπέδειξε ακόμη πως τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζουν την πολιτική της ΕΕ, της οποίας η Κύπρος και η Ελλάδα είναι μέλη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM