Κύπρος για τουρκικά drones στα Κατεχόμενα: «Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας»

Κύπρος για τουρκικά drones στα Κατεχόμενα: «Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας» Facebook Twitter
0

Πρέπει επιτέλους η Τουρκία να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο αλλά και στους ηγέτες της ενωμένης Ευρώπης, της οποίας επιζητεί να γίνει μέλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση στα κατεχόμενα πως η "κυβέρνηση" του ψευδοκράτους ενέκρινε τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου ως βάσης για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αυτή "είναι προφανώς ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας".

"Είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στη δυνατότητα για να απαμβλύνουμε την ήδη τεταμένη κατάσταση και είναι και μια απόδειξη ότι η Τουρκία όχι μόνο παρεμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές μας αλλά στην ουσία καθορίζει η ίδια τι γίνεται στα κατεχόμενα", πρόσθεσε.

"Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια που επιβαρύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση", είπε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει διεθνώς τη νέα αυτή τουρκική ενέργεια, ο κ, Κούσιος είπε πως «αυτό θα το μελετήσουμε γιατί είναι μια νέα εξέλιξη. Θα συζητηθεί το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών και θα ληφθούν αποφάσεις», ανέφερε.

"Είναι η Τουρκία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι η Τουρκία που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών και είναι η Τουρκία που ακόμα και πριν λίγες ημέρες ήταν η μόνη χώρα που καταψήφισε το ψήφισμα για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας" στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο κ. Κούσιος. Υπέδειξε ακόμη πως τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζουν την πολιτική της ΕΕ, της οποίας η Κύπρος και η Ελλάδα είναι μέλη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM