Με τη βοήθεια της Siri κατάφερε να σωθεί από βέβαιο θάνατο ένας 18χρονος στην Αϊόβα, το αυτοκίνητο του οποίου κατέληξε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού.

 

Ο Gael Salcedo βρισκόταν καθ'οδόν για τη σχολή του όταν, λόγω ολισθηρότητας του παγωμένου δρόμου, έχασε τον έλεγχο του τζιπ του και κατέληξε στο ποτάμι.

 

«Δεν ήξερα πού πήγαινα και δεν ήξερα τι να κάνω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως πρόκειται να πεθάνω» τόνιζε αργότερα σε τοπικό δίκτυο. Νομίζοντας πως το αυτοκίνητο θα βουλιάξει, σε μία ενστικτώδη κίνηση ο 18χρονος απλώς άνοιξε το παράθυρο και αμέσως παγωμένο νερό κατέκλυσε το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έψαχνε απεγνωσμένα το κινητό του, ωστόσο, μάταια... Τότε, έκανε το σωτήριο: Χρησιμοποίησε τη Siri. Και ήταν αυτό που αποδείχτηκε πως τον έσωσε.

 

 

 

Οι πυροσβέστες έφτασαν επί τόπου γρήγορα. «Τα χέρια μου είχαν παγώσει. Δεν μπορούσα να νιώσω ούτε τα πόδια μου. Πάλευα διαρκώς και το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό», περιγράφει ο 18χρονος. Παρά τις αρχικές δυσκολίες να ανοίξουν την πόρτα και να τον απεγκλωβίσουν, τον βοήθησαν να βγει σώος από το πλημμυρισμένο αυτοκίνητο, τραβώντας τον. Ο Salcedo μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ισχυρό σοκ, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

 

Με πληροφορίες από CNN