Νέα Ζηλανδία - Έκρηξη ηφαιστείου: 120 τ.μ δέρματος ζητά η κυβέρνηση για τους εγκαυματίες

Νέα Ζηλανδία - Έκρηξη ηφαιστείου: 120 τ.μ δέρματος ζητά η κυβέρνηση για τους εγκαυματίες Facebook Twitter
Μοσχεύματα δέρματος τα οποία θα διατεθούν στις θεραπείες των εγκαυματιών αιτήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας - EPA
0

Η Νέα Ζηλανδία παράγγειλε 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος, που θα διατεθούν στη θεραπεία των εγκαυματιών της ηφαιστειακής έκρηξης του νησιού Γουάιτ, την περασμένη Δευτέρα. 

Συνολικά 47 άνθρωποι βρίσκονταν την ώρα της έκρηξη στο νησί. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος έξι ανθρώπων ενώ 25 άλλοι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή η ανάγκη μοσχευμάτων δέρματος είναι επιτακτική για τους εγκαυματίες, καθώς σύμφωνα με τις νοσοκομειακές αρχές 27 νοσηλευόμενοι έχουν υποστεί εγκαύματα σε πάνω από το ένα τρίτο του σώματός τους. Οι εξειδικευμένες μονάδες δε, για την αντιμετώπιση εγκαυματιών στη χώρα είναι πλήρεις.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε επάρκεια δερματικών επιθεμάτων, ωστόσο, χρειαζόμαστε κατεπειγόντως ενίσχυση στο πεδίο αυτό προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε για τα προσωρινά μοσχεύματα των εγκαυματιών» τόνισε ο Πίτερ Γουότσον υπηρεσίας του νεοζηλανδικού υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας: «Υπολογίζουμε πως θα χρειαστούμε επιπλέον 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος για τις ανάγκες των ασθενών».

Το μέσο ανθρώπινο σώμα χρειάζεται περίπου από ένα έως δύο τετραγωνικά μέτρα δέρματος. Η παραγγελία δερματικών επιθεμάτων έχει ήδη γίνει και οι προμήθειες θα προέλθουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο Γουότσον. Επιπλέον, ανάλογο υλικό προσφέρουν επίσης τράπεζες δέρματος και ιστού από την Αυστραλία.

Τα δερματικά μοσχεύματα προέρχονται από δωρητές - που έχουν συναινέσει να προσφέρουν μετά θάνατο το δέρμα τους, συνήθως από την περιοχή της πλάτης ή των ποδιών.

Νέα Ζηλανδία - Έκρηξη ηφαιστείου: 120 τ.μ δέρματος ζητά η κυβέρνηση για τους εγκαυματίες Facebook Twitter

Η ανάγκη για δερματικά μοσχεύματα είναι ιδιαίτερα υψηλή λόγων του τεράστιου αριθμού εγκαυμάτων στα θύματα, σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Τα εγκαύματα που προέκυψαν λόγω κοντινής απόστασης από το ηφαίστειο κατά την έκρηξή του, εμφανίζουν σε πολλές περιπτώσεις επιπλοκές λόγω των τοξικών αερίων και των χημικών, εξήγησε ο Γουότσον.

Αυξημένος ο κίνδυνος νέας ηφαιστειακής 

Η GeoNet επισήμανε ότι στις 11:00 το πρωί υπολόγιζε πως οι πιθανότητες νέας ηφαιστειακής έκρηξης ανέρχονται σε 40% ως 60%, αλλά έκτοτε «η ηφαιστειακή σεισμική δραστηριότητα κλιμακώθηκε». Ο Γκρέιαμ Λέοναρντ, ηφαιστειολόγος της GeoNet, επισήμανε ότι καθώς «οι σεισμοί κλιμακώνονται στο νησί αυτή τη στιγμή», αν «χθες υπήρχε μεγάλος κίνδυνος νέας ηφαιστειακής έκρηξης», σήμερα ο κίνδυνος αυτός «είναι ακόμη υψηλότερος» και «οι παράμετροι επιδεινώνονται» στον κρατήρα όσο περνούν οι ώρες.

Σύμφωνα με τη GeoNet, το ηφαίστειο στο νησί Γουάιτ είναι το πιο ενεργό στο αρχιπέλαγος. Περίπου 10.000 άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο, παρά τις συχνές εκρήξεις του τα τελευταία 50 χρόνια, με την προηγούμενη πιο πρόσφατη να καταγράφεται το 2016.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ