Η Γερμανία θα υποδεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Η Γερμανία θα υποδεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά Facebook Twitter
0

Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί το Βερολίνο, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Μιούλερ και η γερουσιαστής για θέματα οικογένειας, Σάντρα Σέερες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων είναι δραματική και τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Το Βερολίνο, υπενθύμισαν, συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο.

Επιπλέον, οι Εντεταλμένοι για ζητήματα αλλοδαπών, οκτώ ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να υποδεχθούν ασυνόδευτους νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

«Η ανάγκη είναι γνωστή. Όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε σχετικά η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Μίργιαμ Κρούπα.

Τα κρατίδια που συμμετέχουν, εκτός του Βερολίνου και της Θουριγγίας, είναι το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη, η Κάτω Σαξονία, η Ρηνανία - Παλατινάτο, η Σαξονία - Άνχαλτ και το Σλέσβιγκ - Χολστάιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ