Η Γερμανία θα υποδεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Η Γερμανία θα υποδεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά Facebook Twitter
0

Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί το Βερολίνο, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Μιούλερ και η γερουσιαστής για θέματα οικογένειας, Σάντρα Σέερες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων είναι δραματική και τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Το Βερολίνο, υπενθύμισαν, συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο.

Επιπλέον, οι Εντεταλμένοι για ζητήματα αλλοδαπών, οκτώ ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να υποδεχθούν ασυνόδευτους νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

«Η ανάγκη είναι γνωστή. Όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε σχετικά η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Μίργιαμ Κρούπα.

Τα κρατίδια που συμμετέχουν, εκτός του Βερολίνου και της Θουριγγίας, είναι το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη, η Κάτω Σαξονία, η Ρηνανία - Παλατινάτο, η Σαξονία - Άνχαλτ και το Σλέσβιγκ - Χολστάιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM