«Χριστουγεννιάτικο δώρο» ετοιμάζει στις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα

«Χριστουγεννιάτικο δώρο» ετοιμάζει στις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ξανά την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι πλησιάζει η προθεσμία που έχει δώσει η Πιονγκγιάνγκ στην Ουάσινγκτον για να αλλάξει τις «εχθρικές πολιτικές της» και ότι σε αυτήν επαφίεται το τι «χριστουγεννιάτικο δώρο» θα λάβει.

Ο Ρι Τέι Σονγκ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, έκρινε ότι η έκκληση της αμερικανικής κυβέρνησης να γίνουν περισσότερες συνομιλίες δεν είναι «τίποτε περισσότερο παρά ένα ανόητο τέχνασμα για να παραμείνει η ΛΔ Κορέας δεσμευμένη στον διάλογο και να αξιοποιηθούν οι διμερείς διαπραγματεύσεις υπέρ της στην εσωτερική πολιτική κατάσταση και ενόψει των εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα «έχει κάνει το παν, επιδεικνύοντας τη μέγιστη επιμονή, ώστε να μην υπαναχωρήσει από τα σημαντικά βήματα που έγιναν με δική της πρωτοβουλία», συνέχισε ο Ρι. «Αυτό που μένει να γίνει τώρα είναι οι ΗΠΑ να επιλέξουν και επαφίεται εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ τι είδους δώρο για τα Χριστούγεννα θα επιλέξουν να λάβουν», διεμήνυσε.

Η Πιονγκγιάνγκ αναμένει από την Ουάσινγκτον να χαλαρώσει τη «μέγιστη πίεση» που ασκεί, να επιτρέψει σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, στις οποίες ελάχιστη πρόοδος επιτεύχθηκε παρά τις τρεις συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM