Τσαβούσογλου: «Ηλίθια» η αλληλεγγύη της ΕΕ - Κακόμαθε την Κύπρο

Τσαβούσογλου: «Ηλίθια» η αλληλεγγύη της ΕΕ - Κακόμαθε την Κύπρο Facebook Twitter
«Ηλίθια» χαρακτήρισε την αλληλεγγύη της Ε.Ε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας πως έτσι κακόμαθε την Κύπρο - EPA/TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στη Σύνοδο για την Περιοχή της Μεσογείου, των νέων του ΑΚΡ, ο Τσαβούσολγου χαρακτήρισε «ηλίθια» την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «η Ε.Ε κακόμαθε την Κύπρο». Κατά τον ίδιο, αυτός είναι ο λόγος που εισακούστηκαν οι τουρκικές προτάσεις. 

«Τότε εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανένα τη δική μας υφαλοκρηπίδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιμένοντας πως για μία επιτυχημένη πολιτική, χρειάζεται να είναι τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο. «Ισχυρή εξωτερική πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σήμερα», τόνισε.

Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών κατήγγειλε τη Γαλλία πως είναι από τις χώρες της ΕΕ που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο: «Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από philenews/KYΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ