To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να επαναπατρίσουν παιδιά τζιχαντιστών

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να επαναπατρίσουν παιδιά τζιχαντιστών Facebook Twitter
0

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα από τα κράτη μέλη να επαναπατρίσουν όλους τους ανήλικους Ευρωπαίους, δηλάδή παιδιά τζιχαντιστών, που στερούνται σήμερα την ελευθερία τους παραμένοντας κρατούμενα στη Συρία.

Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν με 495 ψήφους υπέρ (58 κατά και 87 αποχές) ένα μακροσκελές κείμενο που αφορά τα δικαιώματα των παιδιών, την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης, του εξαναγκαστικού γάμου και της σεξουαλικής κακοποίησης, με την ευκαιρία της 30ής επετείου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Αποδοκιμάζοντας «την αδράνεια των κρατών μελών και την έλλειψη συντονισμού», το Κοινοβούλιο «εκφράζει την πολύ βαθιά ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση των παιδιών των ξένων μαχητών που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία», υπογραμμίζει το εγκριθέν μη νομοθετικό ψήφισμα.

Ως εκ τούτου, το ΕΚ «προτρέπει τα κράτη μέλη να επαναπατρίσουν όλους τους ανήλικους Ευρωπαίους, λαμβάνοντας υπόψη την οικογενειακή τους κατάσταση και κατά πρώτο λόγο το συμφέρον τους παρέχοντάς τους την απαραίτητη στήριξη για την αποκατάσταση και την επανένταξή τους».

«Ενώ οι εκκλήσεις τόσο από κύκλους ασφαλείας και από ανθρωπιστικούς κύκλους αυξάνονται για τον επαναπατρισμό αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, τα ευρωπαϊκά κράτη συνεχίζουν να κωφεύουν, εμποδίζοντας ακόμη και επιχειρήσεις επαναπατρισμού που διοργανώνονται από ΜΚΟ», κατήγγειλε η Βελγίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σασκιά Μπρικμόντ, τονίζοντας την «κατεπείγουσα» ανάγκη να επαναπατριστούν τα παιδιά αυτά.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Μαρί Ντομινίκ Παράν, αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι 700 με 750 παιδιά που γεννήθηκαν από γονείς υπηκόους της ΕΕ κρατούνται σε στρατόπεδα από τη βορειοανατολική Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM