Ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια για 1 δολάριο με αντίτιμο τη διαμονή των πελατών σε livestreaming

Ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια για 1 δολάριο με αντίτιμο τη διαμονή των πελατών σε livestreaming Facebook Twitter
0

Ένας 27χρονος Ιάπωνας, ο Tetsuya Inoue, που κληρονόμησε ένα ξενοδοχείο από τη γιαγιά του στην πόλη Φουκουόκα, επιστράτευσε υπηρεσίες livestreaming για να συστήσει την επιχείρησή του σε νέα ακροατήρια. 

Όπως μεταδίδει το CNN, o νέος ιδιοκτήτης του ryokan, όπως ονομάζονται τα παραδοσιακά ιαπωνικά ξενοδοχεία, σκέφτηκε πως μέσω του διαδικτύου μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες. Έτσι οι πελάτες του Asahi Ryokan, θα μπορούν να διανυκτερεύουν έναντι μόλις 100 γιεν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου ένα δολάριο, αν συμφωνήσουν ότι η παραμονή τους θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο μέσω livestreaming. 

Υπάρχουν περιορισμοί ωστόσο σχετικά με το τι αναμεταδίδεται. Ο Inoue εξηγεί ότι δεν καταγράφονται ήχοι, έτσι ώστε οι πελάτες του να μιλούν χωρίς περιορισμούς, ενώ δεν υπάρχουν κάμερες στο μπάνιο. Οι πελάτες μπορούν να σβήνουν τα φώτα όποτε θέλουν. Το κανάλι του στο YouTube ονομάζεται One Dollar Hotel. «Είναι ένα πολύ παλιό ryokan και έψαχνα ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο» λέει ο Inoue που ξεκίνησε να διοικεί τη μονάδα πέρυσι. «Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη φθηνότερη πλευρά της πόλης, χρειαζόμαστε μία προστιθέμενη αξία, κάτι ιδιαίτερο για το οποίο όλοι θα μιλάνε», ανέφερε στο CNN. 

Ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια για 1 δολάριο με αντίτιμο τη διαμονή των πελατών σε livestreaming Facebook Twitter
Δωμάτιο του ξενοδοχείου
Ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια για 1 δολάριο με αντίτιμο τη διαμονή των πελατών σε livestreaming Facebook Twitter
Πινακίδες με τους περιορισμούς προειδοποιούν τους πελάτες

Μέχρι σήμερα τέσσερις πελάτες του ξενοδοχείου ζήτησαν να μείνουν στο δωμάτιο. «Οι νέοι σήμερα δεν νοιάζονται για την ιδιωτικότητα», αναφέρει ο Inoue προσθέτοντας πως «για κάποιους είναι ΟΚ να παρακολουθούνται μόνο για μία μέρα». Παρότι η ενοικίαση δωματίων προς ένα δολάριο την ημέρα αποτελεί ξεκάθαρη ζημιά, ο Inoue σκέφτεται πέρα από το κόστος της μίας διανυκτέρευσης. Το κανάλι του στο YouTube έχει ήδη πάνω από 1.000 συνδρομητές, ενώ, όταν θα ξεπεραστούν οι 4.000 ώρες παρακολούθησης ο Inoue θα μπορεί να εισπράττει έσοδα από διαφημίσεις.

Ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια για 1 δολάριο με αντίτιμο τη διαμονή των πελατών σε livestreaming Facebook Twitter

Τις ημέρες που το δωμάτιο είναι άδειο το livestreaming δείχνει τον ίδιο τον Inoue να εργάζεται στο γραφείο της επιχείρησής του. Πινακίδες στα αγγλικά και στα ιαπωνικά που προβάλλονται μπροστά στην κάμερα ενημερώνουν τους θεατές για το πότε βρίσκεται εντός και πότε εκτός του γραφείου.

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ