Η Τουρκία θα έχει επαναπατρίσει τους περισσότερους τζιχαντιστές μέχρι το τέλος του έτους, λέει ο Σοϊλού

Η Τουρκία θα έχει επαναπατρίσει τους περισσότερους τζιχαντιστές μέχρι το τέλος του έτους, λέει ο Σοϊλού Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η Τουρκία θα έχει επαναπατρίσει έως το τέλος του έτους τους περισσότερους τζιχαντιστές δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.


Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι η Άγκυρα θα έχει επαναπατρίσει έως το τέλος του έτους το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη χώρα προς τους τόπους καταγωγής τους.


Οι τουρκικές Αρχές άρχισαν να επαναπατρίζουν τζιχαντιστές στις 11 Νοεμβρίου. Η Άγκυρα δηλώνει ότι συνέλαβε 287 μαχητές στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), και ότι έχει θέσει υπό κράτηση εκατοντάδες άλλους υπόπτους.

«Ο αριθμός των κρατουμένων που θα επαναπατριστεί έως το τέλος του έτους εξαρτάται από το πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία, αλλά ειδικά για την Ευρώπη, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε στο Reuters στην Άγκυρα ο Σοϊλού.

«Νομίζω ότι θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μέρος από αυτούς στις χώρες τους έως το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM