Η Airbnb υπέγραψε συμφωνία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Έγινε χορηγός μέχρι το 2028

Η Airbnb υπέγραψε συμφωνία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Έγινε χορηγός μέχρι το 2028 Facebook Twitter
0

Η Airbnb έκανε συμφωνία χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2028 σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος διαμονής γύρω από την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση.

Η Airbnb ανέφερε ότι η συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) θα καλύψει πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες κατά τα επόμενα εννέα χρόνια. Αυτή η περίοδος καλύπτει επίσης τους θερινούς αγώνες στο Παρίσι το 2024 και του Λος Άντζελες το 2028, καθώς και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022 και του Μιλάνου τέσσερα χρόνια αργότερα.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες πόλεις αποτελούν hotspot για ενοικιάσεις μέσω της πλατφόρμας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την συμφωνία δεν έγιναν γνωστές, αλλά οι Financial Times ανέφεραν πως το κόστος της ανέρχεται σε 500 εκατ. δολάρια. 

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, σχολίασε πως η συνεργασία δεν θα αντικαταστήσει το Ολυμπιακό Χωριό αλλά θα λειτουργήσει περισσότερο ως «εγγύηση διαμονής» για επισκέπτες, οικογένειες αθλητών και αξιωματούχους, καθώς αναμένεται να μειώσει την ανάγκη των πόλεων που φιλοξενούν τους Αγώνες για επένδυση σε νέα ξενοδοχεία.

«Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιο βιώσιμους. Η συγκεκριμένη συμφωνία θα βοηθήσει πολύ καθώς θα παρέχει διαμονή η οποία θα μειώσει τα έξοδα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων και των υπολοίπων ενδιαφερομένων», ανέφερε ο ίδιος σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου ανακοινώθηκε η συνεργασία.

Το περασμένο καλοκαίρι, ντόπιοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω του τεράστιου κόστους διοργάνωσης, την στιγμή που η Βραζιλία βιώνει έντονη οικονομική κρίση.

Με πληροφορίες από Reuters, Business Insider, Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM