Χιλή: Δημοψήφισμα για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος

Χιλή: Δημοψήφισμα για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος Facebook Twitter
0

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος στη Χιλή ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας της χώρας, Χάιμε Κιντάνα.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Γερουσίας της Χιλής, ο Χάιμε Κιντάνα, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί τον Απρίλιο του 2020 δημοψήφισμα για να εγκριθεί από τους πολίτες η αναθεώρηση του Συντάγματος, που αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του κληρονομιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών στη χώρα, όπου έχει ξεσπάσει σοβαρή κοινωνική κρίση εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκεσαν πολλές ώρες στο κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός συνασπισμός και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέγραψαν «Συμφωνία για την κοινωνική ειρήνη και το νέο Σύνταγμα», που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου οι πολίτες να δώσουν απάντηση σε δύο ερωτήσεις: η πρώτη θα είναι αν πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα ή όχι, ενώ η δεύτερη θα αφορά τη μέθοδο της αναθεώρησης, εξήγησε ο Κιντάνα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM