Βολιβία: Η νέα κυβέρνηση αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Βολιβία: Η νέα κυβέρνηση αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η κυβέρνηση της μεταβατικής προέδρου της Βολιβίας Τζανίν Ανιές ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση της Τζανίν Ανιές (της πρώην αντιπροέδρου της Γερουσίας μέλους της αντιπολίτευσης στον Μοράλες) αναγνωρίζει «τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό», δήλωσε η υπουργός Επικοινωνίας Ροξάνα Λισάραγκα δύο ημέρες μετά την άνοδο στην εξουσία της Ανιές, η οποία σημειώθηκε μετά την παραίτηση του Μοράλες έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του. Ο Μοράλες ήταν σύμμαχος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από σχεδόν πενήντα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, που θεωρούν παράνομη την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του 'Εβο Μοράλες. Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση την οποία ο Νικολάς Μαδούρο αποδίδει στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό, για να του ασκήσουν πίεση και τελικά να τον απομακρύνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ