Huawei: Διπλασιάζει μισθούς και δίνει μπόνους στους εργαζόμενους γιατί βοήθησαν στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Huawei: Διπλασιάζει μισθούς και δίνει μπόνους στους εργαζόμενους γιατί βοήθησαν στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Η Huawei διπλασιάζει του μισθούς και ανταμείβει τους εργαζόμενους με μετρητά γιατί βοήθησαν με τη στάση τους στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei Technologies ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 286 εκατ. δολάρια σε μετρητά ως ανταμοιβή στο προσωπικό του που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κατέταξαν την εταιρία σε «μαύρη λίστα» σε ό,τι αφορά το εμπόριο.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις για τα αμερικανικά εξαρτήματα αφού οι ΗΠΑ σχεδόν της απαγόρευσαν τον Μάιο να έχει συναλλαγές με αμερικανικές εταιρίες, δυσχεραίνοντας τη δυνατότητά της να προμηθεύεται σημαντικά εξαρτήματα.

Τα μετρητά είναι μια ένδειξη της αναγνώρισης της δουλειάς που έχει γίνει απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ, ανέφερε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Huawei σε σημείωμα προς το προσωπικό το οποίο είδε το Reuters. Επίσης αυτό τον μήνα θα διπλασιάσει τον μισθό σχεδόν για το σύνολο των 190.000 υπαλλήλων της, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Η ανταμοιβή σε μετρητά είναι πιθανόν να δοθεί στις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης και σε αυτούς που εργάζονται για να επανακαθορίσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες της εταιρίας μακριά από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου της Huawei έγιναν αρχικά γνωστές σε σημερινό δημοσίευμα της South China Morning Post.

Πολλοί στην αμερικανική κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο εξοπλισμός της Huawei, ιδιαίτερα τα δίκτυα 5G, δημιουργούν κίνδυνο για την ασφάλεια, λόγω της στενών σχέσεων που φέρεται να έχει η εταιρία με την κινεζική κυβέρνηση. Η Huawei έχει αρνηθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση διαδραματίζει κάποιο ρόλο στη λειτουργία της.

Αν και κάποια μέτρα που αφορούν τον αμερικανικό αποκλεισμό έχουν ανασταλεί, η Huawei προσπαθεί να βρει εναλλακτικές αφού βίωσε τις σοβαρές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη κινεζική εταιρία ZTE Corp στις αρχές του 2017.

Η εταιρία είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής smartphones και η αύξηση στις πωλήσεις συσκευών τη βοήθησε να καταγράψει αύξηση 27% στα έσοδα τρίτου τριμήνου τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM