ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια

ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια Facebook Twitter
1

Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα των ΗΠΑ ζητά ματαίως να αποφυλακιστεί επιμένοντας ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του καθώς πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για να αποφυλακιστείς, υποτίθεται πρέπει να φαίνεσαι νεκρός στα χαρτιά άσχετα αν είσαι ζωντανός ή όχι (τα χαρτιά μετράνε πάντα), σε περίπτωση που καταδικαστείς ισόβια....φυσικά όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.