ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια

ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια Facebook Twitter
1

Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα των ΗΠΑ ζητά ματαίως να αποφυλακιστεί επιμένοντας ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του καθώς πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για να αποφυλακιστείς, υποτίθεται πρέπει να φαίνεσαι νεκρός στα χαρτιά άσχετα αν είσαι ζωντανός ή όχι (τα χαρτιά μετράνε πάντα), σε περίπτωση που καταδικαστείς ισόβια....φυσικά όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.