Κυπριακή ΑΟΖ: Οπισθοχωρούν λόγω Τουρκίας από το τεμάχιο 7, ENI και TOTAL

Κυπριακή ΑΟΖ: Οπισθοχωρούν λόγω Τουρκίας από το τεμάχιο 7, ENI και TOTAL Facebook Twitter
0

Οπισθοχωρούν οι εταιρίες ENI και TOTAL από το τεμάχιο 7 στην Κυπριακή ΑΟΖ.


Ειδικότερα, ενώπιον διαφοροποιήσεων και λόγω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, βρίσκεται ο προγραμματισμός των ενεργειακών κολοσσών ENI και TOTAL που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δύο μήνες πριν από την επανέναρξη των γεωτρητικών δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ, οι ανησυχίες που είχε εκφράσει ο CEO της ιταλικής ENI Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, («αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις»), για το κλίμα έντασης που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7, φαίνεται να επιδρούν στους αρχικούς προγραμματισμούς.

 

Κυπριακή ΑΟΖ: Οπισθοχωρούν λόγω Τουρκίας από το τεμάχιο 7, ENI και TOTAL Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, εν αντιθέσει με τα όσα λεγόντουσαν στο παρασκήνιο, για έναρξη των γεωτρήσεων από το τεμάχιο 7, η κοινοπραξία φέρεται να μετακινείται σε άλλο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης, οικόπεδο. Η εξέλιξη αυτή, αν και αποδίδεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, σαφέστατα σχετίζεται και με τα ζητήματα ασφάλειας, τα οποία φαίνεται να συμμερίζεται και η γαλλική TOTAL.

Την ίδια ώρα, ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής. Οι δύο εταιρείες προσανατολίζονται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνουν αρχή από γειτονικά τεμάχια.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM