Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει τώρα ο Ζάεφ

Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει τώρα ο Ζάεφ Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η χώρα του θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Republika» και άλλα ΜΜΕ της χώρας, η νέα δήλωση του Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Έλληνες πολιτικοί προειδοποίησαν τον Ζάεφ ότι τυχόν αδυναμία να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και χωρίς το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα ενισχύσει την αντιπολίτευση στην ΕΕ και πιθανώς θα "αναθερμάνει" και το ελληνικό βέτο» επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας. «Είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια που σχετίζονται με την ΕΕ είναι τμήμα της. Δουλεύουμε, με επιτυχία, πάνω στις ενστάσεις που ήρθαν από την ελληνική πλευρά, αλλά και πάνω σε όσες παρατηρήσαμε οι ίδιοι».

«Περιμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα προβεί σε στέρεα βήματα, όπως το να αντικαταστήσει τις πινακίδες δρόμων. Η πρόθεση πρέπει να είναι να στείλουμε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, διότι αποφέρει μια στρατηγική συνεργασία, κέρδη για το νέο μας φίλο, το νότιο γείτονά μας, και ανοίγει πολλές προοπτικές» υπογράμμισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Republika

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM