Τραμπ: Νεκρός και ο διάδοχος του Αλ Μπαγκντάντι στο Ισλαμικό Κράτος

Τραμπ: Νεκρός και ο διάδοχος του Αλ Μπαγκντάντι στο Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι και ο διάδοχος του του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους είναι επιβεβαιωμένα νεκρός.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε το μεσημέρι στο Twitter πως και ο «νο1 αντικαταστάτης» του αλ Μπαγκντάντι εξουδετερώθηκε από δυνάμεις των ΗΠΑ. 

«Μόλις επιβεβαίωσα ότι και ο Νο 1 αντικαταστάτης του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από Αμερικανικούς στρατιώτες. Πιθανότατα θα αναλάμβανε την ηγεσία. Τώρα είναι επίσης νεκρός!» έγραψε στον λογαριασμό του ο Ντόναλντ Τραμπ αποφεύγοντας να κατονομάσει τον εξουδετερωμένο στόχο. 

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έπεσε νεκρός μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του αμερικανικού στρατού στη βόρεια Συρία, αλλά μήνες πριν τον θάνατό του, είχε προλάβει να εκχωρήσει αρκετές αρμοδιότητες σε έναν πρώην αξιωματούχο του ιρακινού στρατού.

Όπως μετέδιδε χθες το Newsweek, ο Αμπντουλάχ Καρντάς, γνωστός και ως Χάτζι Αμπντουλάχ αλ-Αφάρι, που φέρεται να είναι πρώην αξιωματούχος του ιρακινού στρατού επί των ημερών του Σαντάμ Χουσεΐν είχε ήδη αναλάβει από τον Αύγουστο επαυξημένα καθήκοντα. Για την ώρα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του «διαδόχου» στον οποίο αναφέρεται ο Τραμπ. 

«Το τελευταίο διάστημα, ο Μπαγκντάντι δεν είχε ενεργή, καθημερινή εμπλοκή στις επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους, ο ρόλος του ήταν περισσότερο συμβολικός» δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας στο Newsweek, μιλώντας για τη διάδοχη κατάσταση στην «πυραμίδα» της εξουσίας των τζιχαντιστών. Αναλυτές περιέγραφαν τον Καρντάς ως αυταρχικό άτομο, ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των μελών του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είχε αναλάβει και την εξουδετέρωση όσων διαφωνούσαν με τον τρόπο ηγεσίας του αλ Μπαγκντάντι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM