Τρεις νεκροί και σημαντικές υλικές ζημιές από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία

Τρεις νεκροί και σημαντικές υλικές ζημιές από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία Facebook Twitter
EPA
0

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες τρεις ημέρες τη νότια Γαλλία και προκάλεσαν «σημαντικές ζημιές», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Τα θύματα καταγράφηκαν στους νομούς Ερό, Γκαρ και Ανατολικά Πυρηναία, διευκρίνισε μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Ο απολογισμός έκανε μέχρι τώρα λόγο για τον θάνατο μιας εβδομηντάχρονης που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «σε απόλυτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αφού εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε έναν αμπελώνα.

Αυτό το επεισόδιο έντονων βροχοπτώσεων, «που επηρέασε ταυτόχρονα μέχρι και οκτώ νομούς», οδήγησε σε 1.773 επεμβάσεις και κινητοποίησε περισσότερους από 2.000 πυροσβέστες και δυνάμεις της υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Σήμερα το πρωί σχεδόν 400 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Πολλές σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν επίσης ζημιές και η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Τουλούζη και ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Ισπανία διακόπηκαν. Πέρυσι, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όχι μακριά από εκεί, στον νομό Οντ, ένα διαμέρισμα που είχε πληγεί ήδη από σημαντικές πλημμύρες που προκάλεσαν επίσης υλικές ζημιές τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM