Credit Suisse: Ο αριθμός των πλούσιων Κινέζων ξεπέρασε αυτόν των πλούσιων Αμερικανών

Credit Suisse: Ο αριθμός των πλούσιων Κινέζων ξεπέρασε αυτόν των πλούσιων Αμερικανών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο αριθμός των πλούσιων Κινέζων ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό των πλούσιων Αμερικανών, καθώς και οι δύο χώρες συνεχίζουν να παράγουν εκατομμυριούχους, έδειξε μελέτη της Credit Suisse.

Η έρευνα για τον πλούτο, την οποία εκπονεί κάθε χρόνο η ελβετική τράπεζα, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι 100 εκατομμύρια Κινέζοι περιλαμβάνονται από τα μέσα της φετινής χρονιάς στο κορυφαίο 10% των πλουσίων, έναντι 99 εκατομμυρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Παρά τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων 12 μηνών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αμφότερες οι χώρες ενίσχυσαν την παραγωγή πλούτου, συνεισφέροντας 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και 1,9 τρισεκατομμύριο δολάρια αντιστοίχως», δήλωσε η Νανέτ Εσλέ-Φεντέρμπ, επικεφαλής των ερευνών της Credit Suisse.

Οι τάξεις των εκατομμυριούχων του κόσμου αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύριο και υπολογίζονται πλέον σε 46,8 εκατομμύρια. Όλοι μαζί κατέχουν καθαρά περιουσιακά στοιχεία 158,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το 44% του παγκόσμιου συνόλου, διαπιστώθηκε από τη μελέτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν πάνω από το ήμισυ του αριθμού αυτού --675.000 νέους εκατομμυριούχους-- στο ευμέγεθες απόθεμά τους. Μια μείωση του μέσου πλούτου στην Αυστραλία --η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ισοτιμίες συναλλάγματος-- είχε ως αποτέλεσμα εκεί 124.000 εκατομμυριούχους λιγότερους, ενώ η Βρετανία έχασε 27.000 και η Τουρκία 24.000.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι 55.920 ενήλικες έχουν αξία τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια και 4.830 έχουν καθαρά περιουσιακά στοιχεία πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια. Στην ίδια έκθεση προβλέπεται ότι ο παγκόσμιος πλούτος --που πέρυσι αυξήθηκε κατά 2,6%-- θα αυξηθεί κατά 27% τα πέντε επόμενα χρόνια και θα φθάσει το 2024 τα 459 τρσιεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων θα αυξηθεί επίσης στο διάστημα αυτό σε σχεδόν 63 εκατομμύρια.

Το μερίδιο στον παγκόσμιο πλούτο του 90% των ανθρώπων στον κόσμο με τον λιγότερο πλούτο ανέρχεται σε 18%, σε σύγκριση με 11% που ήταν το 2000. «Μολονότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η ανισότητα στον πλούτο βρίσκεται τώρα σε καθοδική φάση, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2016 μπορεί να ήταν η κορύφωση για το εγγύς μέλλον», προστίθεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM