Την περίεργη υπόθεση της οικογένειας που πέρασε κλεισμένη σε υπόγειο για περίπου μία δεκαετία, ερευνά η αστυνομία της Ολλανδίας, η οποία προχώρησε σε ακόμα μία σύλληψη.


Ειδικότερα, η Ολλανδική αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση μίας οικογένειας που ζούσε απομονωμένη για περίπου μία δεκαετία. Σύμφωνα με τις Αρχές η οικογένεια κρατούνταν παρά τη θέλησή της και ερευνάται εάν στην υπόθεση εμπλέκεται «κάποιου είδους θρησκείας ή φιλοσοφίας». Η αστυνομία την Πέμπτη προχώρησε στη σύλληψη και ενός δευτέρου άνδρα. Στους δύο συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παράνομη στέρηση ελευθερίας».

 

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι στο μικρό χωριό του Ruinerwold, νωρίτερα την εβδομάδα όταν ένας άνδρας εμφανίστηκε σε τοπική παμπ, λέγοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας που ζούσε για χρόνια στο υπόγειο οίκημα εκφράζοντας ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

 

 


Μέσα σε ένα μικρό υπόγειο δωμάτιο, η αστυνομία βρήκε έξι ανθρώπους – έναν άνδρα και πέντε παιδιά ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Ο 67χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη ήταν ένας από τα έξι άτομα που βρέθηκαν εκεί τη Δευτέρα. Όλοι υποστήριξαν ότι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.


«Ο ύποπτος υποστήριξε ότι είναι ο πατέρας και τα άλλα πέντε άτομα που αναφέρονται στην υπόθεση, τα παιδιά του» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Τόσο ο άνδρας όσο και τα ενήλικα παιδιά ίσως να έχουν ζήσει απομονωμένοι από τη κοινωνία για χρόνια, πιθανά από το 2010. «Έχουμε λόγους να υποπτευόμαστε ότι τα έξι άτομα δεν έμεναν στο σπίτι με τη θέλησή τους» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και συνεχίζει «ερευνούμε εάν μία συγκεκριμένη θρησκεία ή φιλοσοφία αποτελεί το λόγο που οδήγησε σε αυτές τις συνθήκες διαβίωσης». Εντωμεταξύ, κανένα από τα έξι παιδιά δεν έχει καταχωρηθεί στις εθνικές βάσεις δεδομένων και η αστυνομία ερευνά την ακριβή σχέση μεταξύ τους. 

 

Ένας 58χρονος άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας αυτός είχε νοικιάσει το σπίτι και αρχικά συνελήφθη για παρεμπόδιση της αστυνομικής έρευνας, ωστόσο τώρα η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ύποπτος συναυτουργός με τον 67χρονο άνδρα. Και οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, με τον 67χρονο να κατηγορείται επιπλέον για «κακοποίηση με την έννοια πρόκλησης ζημίας στην υγεία τρίτων».

 

Η Ολλανδική αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μοναδική και ιδιαίτερη υπόθεση» ενώ διευκρίνισε ότι οι νεαροί ενήλικες που βρέθηκαν στο υπόγειο βρίσκονται τώρα σε ασφαλή καταφύγιο. «Κατανοούμε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ωστόσο ερευνούμε την υπόθεση ώστε να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε σε όσα περισσότερα γίνεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Με πληροφορίες από CNN