Τεράστιο δίκτυο παιδόφιλων στο dark web - 337 συλλήψεις σε 38 χώρες και σοκαριστικά ευρήματα

Τεράστιο δίκτυο παιδόφιλων στο dark web - 337 συλλήψεις σε 38 χώρες και σοκαριστικά ευρήματα Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως αγορές παιδικού πορνογραφικού υλικού στο dark web , δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο ιστότοπος είχε πάνω από 200.000 βίντεο και είχε κλείσει το περασμένο έτος μετά από έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση. Ωστόσο, την Τετάρτη, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι μετά από διεξοδική έρευνα, 337 ύποπτοι χρήστες συνελήφθησαν σε 38 χώρες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απαγγείλει εννέα κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη του ιστοτόπου, του Jong Woo Son, 23 ετών, από τη Νότια Κορέα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Η έρευνα έδειξε πως είχαν γίνει 7.300 συναλλαγές Bitcoin αξίας άνω των 730.000 δολαρίων.Ο ιστότοπος ήταν διαθέσιμος αποκλειστικά στον λεγόμενο σκοτεινό ιστό, ένα τμήμα του διαδικτύου το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους χρήστες ώστε να μην ανιχνεύονται τα σκοτεινά ψηφιακά αποτυπώματά τους. Οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν βίντεο χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση και η ετήσια συμμετοχή τους ήταν περίπου 300 δολάρια σύμφωνα με την σημερινή ισοτιμία για το ψηφιακό νόμισμα.

Ο ιστότοπος λειτουργούσε από τη Νότια Κορέα και είχε σχεδόν οκτώ terabytes περιεχομένου με βίντεο παιδικής κακοποίησης. Τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά με βίντεο για σεξουαλικές πράξεις με παιδιά, ακόμη και βρέφη. Πολλά από τα βίντεο αυτά έδειχναν εικόνες παιδιών που δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Το δίκτυο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για τον παιδεραστή Matthew Falder από την Αγγλία, ο οποίος φυλακίστηκε εδώ και 25 χρόνια.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν μεταξύ άλλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αμερική, τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τσεχία και τον Καναδά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM