Σεισμός

Ο γηραιότερος βραδύπους στον κόσμο ζει στη Γερμανία και μόλις μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες

Ο γηραιότερος βραδύπους στον κόσμο ζει στη Γερμανία και μόλις μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
0

Η Paula, ένας θηλυκός βραδύπους που ζει σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, μόλις έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία καταγεγραμμένο ζώο του είδους της παγκοσμίως.

Στα 50 της χρόνια, που αντιστοιχούν σε 90 χρόνια ανθρώπου, η Paula κατάφερε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Υπάλληλος του Halle Zoo και αυθεντία στα συγκεκριμένα ζώα είπε πως «έκαναν αίτηση εκ μέρους της Paula και το ρεκόρ της κατοχυρώθηκε». 

Η Paula, που έφτασε στον ζωολογικό κήπο το 1971, έγινε ξανά θέμα στα μέσα ενημέρωσης νωρίτερα φέτος, όταν γιόρτασε τα 50α της γενέθλια με ένα πιάτο από την αγαπημένη της λιχουδιά- μαγειρεμένο καλαμπόκι με λαχανικά.

Οι φροντιστές της εκτιμούν πως η Paula ήταν τουλάχιστον δυο ετών όταν έφτασε στη Γερμανία από την Νότια Αφρική, αν και για περισσότερα από 20 χρόνια πίστευαν πως είναι αρσενικό. Ανακάλυψαν πως πρόκειται για θηλυκό το 1995 μετά από έναν υπέρηχο, σύμφωνα με την Deutsche Welle. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

DAS ÄLTESTE FAULTIER DER WELT! Gestatten, das ist Paula, dass weltweit älteste Faultier nach derzeitigen Erkenntnissen. Heute feiert Paula ihren 50. Geburtstag (entspricht etwa 90 Menschenjahren) und wir feiern mit. Unser Förderverein ist mit Faultier-“Ziehmutter“ Jutta Heuer und einem Aktionsstand vor Ort, um gemeinsam mit den Besuchern der Jubilarin zu gratulieren. Bereits Gestern waren zahlreiche Pressevertreter im Zoo, um Paula und ihr nahezu „biblisches Alter“ in Wort, Bild und Ton zu würdigen. Normalerweise werden Faultiere zwischen 30 und 40 Jahre alt. #zoohalle #zoohallesaale #zoo #bergzoo #bergzoohalle #bergzoohallesaale #halle #halleandersaale #sachsenanhalt #animals #animalshots #tiere #tierfotografie #tierfoto #tierfotos #faultiere #faultier

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZooHalle (@zoohalle) στις


«Δεν υπάρχει γνωστός βραδύπους πουθενά στη φύση ή σε καθεστώς αιχμαλωσίας που έχει φτάσει σε μεγαλύτερη ηλικία», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Σε γερμανικούς ζωολογικούς κήπους ζουν αυτή τη στιγμή υπάρχουν 65 βραδύποδες και 266 ακόμη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι βραδύποδες μπορεί να ζήσουν μέχρι 20 χρόνια στην φύση και περίπου 30-40 σε ζωολογικούς κήπους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ