Νιγηρία: Εκατοντάδες μαθητές αλυσοδεμένοι και κακοποιημένοι σε ισλαμικό σχολείο

Νιγηρία: Εκατοντάδες μαθητές αλυσοδεμένοι και κακοποιημένοι σε ισλαμικό σχολείο Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες μαθητές έπεσαν θύματα κακοποίησης και βασανισμών σε ισλαμικό σχολείο στη Νιγηρία.


Ειδικότερα, η αστυνομία εντόπισε στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία σε ένα ακόμη ισλαμικό σχολείο ένα «σπίτι του τρόμου», στο οποίο σχεδόν 70 άνδρες κρατούσαν δεμένα με αλυσίδες, βασάνιζαν και κακοποιούσαν σεξουαλικά περισσότερα από 300 αγόρια και άνδρες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η επιδρομή στην Κατσίνα, γενέτειρα του προέδρου της Νιγηρίας Μοχαμάντου Μπουχάρι, πραγματοποιήθηκε λιγότερα από ένα αφού περίπου 300 άνδρες και αγόρια απελευθερώθηκαν από ένα άλλο ισλαμικό σχολείο στη γειτονική πολιτεία Καντούντα, όπου επίσης τους βασάνιζαν και τους κακοποιούσαν.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωπη και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε. «Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν χθες (Κυριακή)», εξήγησε ο ίδιος. «Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Μπούμπα, το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του. Στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, τα ισλαμικά σχολεία είναι πολλά εξαιτίας της φτώχειας και της απουσίας δημόσιων υπηρεσιών. Μια τοπική οργάνωση, η Muslim Rights Concern (MURIC), αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σε αυτά.

Τον Ιούνιο ο Μπουχάρι, που είναι ο ίδιος μουσουλμάνος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να τα απαγορεύσει, αλλά όχι αμέσως. Μετά το περιστατικό στην Καντούνα ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM