«Το ΝΑΤΟ περιμένει πάντα από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. 

 

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας, προέβη σε αυτή τη δήλωση, σχολιάζοντας τις τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί οργανισμό έκφρασης νομικών εκτιμήσεων.

 

Ο κ. Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει, επίσης, ότι η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών θα συνεχιστεί και σημειώνει ότι η σημασία παρουσίας του στην περιοχή είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέγγιση των εμπλεκόμενων μερών για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

«Δεν έχει εντολή το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις βάρκες. Η δική μας εντολή είναι να φέρουμε την Ελλάδα, την Τουρκία και την ΕΕ πιο κοντά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

Αναφέρει ακόμα ότι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είχαν ενημερωθεί για την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν αυτή εκδηλωθεί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ