Μια μητέρα στο Τέξας καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης επειδή έλεγε ψέματα πως ο γιος της ήταν άρρωστος, υποβάλλοντας το παιδί σε ιατρικές θεραπείες και επεμβάσεις που δεν χρειαζόταν.

 

Η Kaylene Bowen-Wright καταδικάστηκε την Παρασκευή από δικαστήριο του Ντάλας έχοντας παραδεχθεί την ενοχή της τον Αύγουστο.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο γιος της Christopher Bowen πέρασε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία επειδή η μητέρα υποστήριζε πως το παιδί πάσχει από διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρκίνος, μυική δυστροφία, θέματα με την καρδιά και κρίσεις. 

 

 

 

 

 

Ο Christopher, που σήμερα είναι 10 ετών, προσβλήθηκε από σηψαιμία αρκετές φορές και υπέφερε από θρομβώσεις στο αίμα λόγω των περιττών θεραπειών. Η μητέρα ανάγκαζε τους γιατρούς να τον ταΐζουν μέσω σωλήνα και τον έβαζε επίσης να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Ο μικρός Christopher επισκέφτηκε νοσοκομεία περισσότερες από 320 φορές και υποβλήθηκε σε 13 χειρουργικές επεμβάσεις.

 

 

 

Το 2017 απομακρύνθηκε από το σπίτι της μητέρας του όταν ένα νοσοκομείο στο Ντάλας είπε στις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας παιδιών πως ο Christopher δεν ήταν άρρωστος όπως υποστήριζε η ίδια. 

 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η μητέρα φέρεται να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν (Munchausen Syndrome), μια ψυχική ασθένεια όπου ο πάσχων επινοεί ψεύτικα συμπτώματα για μια ασθένεια ενός ατόμου που φροντίζει.

 

Η Kaylene Bowen-Wright ήταν αρχικά αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης μέχρι και 20 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ryan Crawford, πατέρας του Christopher, κατέθεσε την Παρασκευή πως έχασε χρόνια από την ζωή του γιου του επειδή η μητέρα του τον πήγαινε συνεχώς στο νοσοκομείο. «Τόση χειραγώγηση, τόσα πολλά ψέματα. Δεν ήξερα τι να κάνω», είπε ο ίδιος.

 

Ο Christopher βρίσκεται πλέον υπό την φροντίδα του πατέρα του και χαίρει άκρας υγείας.

 

 

Με πληροφορίες από NBC και Associated Press