Ακτιβιστές της Extinction Rebellion στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου - Μπήκαν σε αεροπλάνο

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου - Μπήκαν σε αεροπλάνο Facebook Twitter
0

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion εισέβαλαν σήμερα στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου με σκοπό να παραλύσουν την κυκλοφορία σε αυτό και να «το καταλάβουν ειρηνικά» επί τρεις ημέρες, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν επιπτώσεις στις πτήσεις.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας αριθμός διαδηλωτών έφτασαν στο αεροδρόμιο», επεσήμαναν στο Twitter οι αρχές του αεροδρομίου περίπου στις 09:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), επισημαίνοντας όμως ότι αυτό παραμένει «εντελώς ανοικτό και λειτουργεί» κανονικά.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρισκόταν στο σημείο, έχουν γίνει πολλές συλλήψεις.

Ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης είχαν ανακοινώσει από χθες Τετάρτη ότι σκοπεύουν να καταλάβουν «α λα Χονγκ Κονγκ» το αεροδρόμιο Σίτι, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία στις πύλες αφίξεων και αναχωρήσεων.

Μάλιστα είχαν προειδοποιήσει ότι αν και δεν κατάφερναν να μεταφέρουν τις δράσεις τους μέσα στο αεροδρόμιο, «θα το μπλοκάρουν από έξω», εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που μεταφέρουν τους επιβάτες στα αεροσκάφη και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό.


Οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι η σχεδιαζόμενη επέκταση του αεροδρομίου αυτού έρχεται σε αντίθεση με την κλιματική κρίση και την «κατάσταση οικολογικής έκτακτης ανάγκης» την οποία έχει κηρύξει το βρετανικό κοινοβούλιο. Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να πετύχει να γίνει κλιματικά ουδέτερη ως το 2050, με την Extinction Rebellion να ζητεί ο στόχος αυτός να επισπευστεί και να επιτευχθεί το 2025.

«Το αεροδρόμιο Σίτι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των πτήσεών του», κατήγγειλε ο Ρούπερτ Ριντ, ένας από τους εκπροσώπους του οικολογικού κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται «με δυσανάλογο τρόπο από ιδιωτικά αεροσκάφη και χρηματιστές».

Από τα πέντε αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας, το Σίτι του Λονδίνου βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Το 2018 πέρασαν από αυτό 4,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έχει συλλάβει 800 ανθρώπους από τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της Extinction Rebellion στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η οργάνωση Extinction Rebellion, που δημιουργήθηκε πριν έναν χρόνο στη Βρετανία, πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM